Ilyen Oroszország valójában, egy ott élő férfi szemszögéből - Az ország ritkán látott oldalát mutatja meg a fotós
Aleksandr Petrosyan az orosz emberek mindennapjait örökíti meg képein.

oroszorszag cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Oroszország sokak szemében egy izgalmas hely, a fotós Aleksandr Petrosyan pedig jól tudja, mennyire érdeklődnek iránta az emberek. Ezért is döntött úgy, hogy megmutatja valódi oldalát.

Nem a hagyományos, beállított, szétretusált vagy cukormázas helyzeteket kapja lencsevégre, hanem a mindennapi élet igazi, sokszor vicces, furcsa vagy aranyos pillanatait.

Oroszország valódi oldala a fotós szemével

A férfi gyermekként kapta első fényképezőgépét, és azóta örökíti meg a környezetét, azóta rajong a fotózásért. Hivatalosan több mint 21 éve van a szakmában, ezalatt pedig számos gyönyörű felvételt készített. Körbeutazza az országot, és saját szemszögéből mutatja meg Oroszországot: azt szeretné, ha mások is megtudnák, milyen itt az élet, és egy keveset legalább megtapasztalhatnának az orosz hétköznapokból, kultúrából. 

Saját, személyes nézőpontját akarja megosztani másokkal arról a világról, amiben ő él. Nincs különösebb taktikája a fényképek elkészítéséhez, egyszerűen csak kimegy az utcákra, nézi, hogy mi történik körülötte, és lefotózza azokat a momentumokat, amiket arra érdemesnek tart.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyedi stílusa, megközelítése és koncepciója teszi népszerűvé és különlegessé képeit. Az orosz kultúra és az emberek erős inspirációt jelentenek számára, akik elmondása szerint rendkívül kedvesek, vidámak és vendégszeretőek. 

Szentpétervár utcáinak minden apró zugát ismeri, és sosem hagyja el otthonát a kamerája nélkül. 

Az általa készített képek egytől egyik csodásak, de nagyon sokszínűek is: vannak köztük gyönyörű, vicces, furcsa és különleges felvételek is.

A fotós úgy érzi, Oroszország az ő világa, és minden apró részletét meg akarja mutatni az embereknek. Felvételeit Instagramjára is posztolja, és már több mint 157 ezren követik munkásságát.

Bár sok turista és fotós csak az országok cukormázas, tökéletesre retusált oldalát mutatja meg, Aleksandr a valódi pillanatokat szereti megörökíteni, és ezeket is akarja közönsége elé tárni. A szokásokba, a kultúrába és a hétköznapokba is betekintést enged.

 Nem csoda, hogy ennyien rajonganak munkásságáért.

Így öltözködnek Moszkvában az emberek

Egy Grisha Besko nevű fotós a moszkvai járókelők öltözködését kapja le. Megörökíti azokat a szetteket, amikre felfigyelt, és azt akarja megmutatni, hogy miben tér el Moszkva divatja a hagyományos nyugati öltözködéstől. Bár talán a legtöbben vastag és praktikus ruhákra számítanának, egyáltalán nem csupán ilyeneket viselnek az orosz főváros lakói.

Ezt is szeretjük