Brutális idő lesz este a Balatonnál: ekkor érkezhet a vihar
A gyorsan fejlődő zivatarcellákból 100 km/h-t meghaladó szél, jégeső, illetve felhőszakadás is várható.

GettyImages-118271879
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balatont pénteken az esti óráktól heves zivatarok közelítik meg délnyugati irányból. A rendkívül labilis légkörben a gyorsan fejlődő zivatarcellákból 100 km/h-t meghaladó szél, helyenként jégeső, illetve felhőszakadás várható, mondta el Horváth Ákos, a Siófoki Obszervatórium vezetője a HírBalatonnak.

A víz a Balatonra lecsapó viharos szél hatására "porzani" kezd, ami nagy veszélyt jelenthet a tóban tartózkodókra, figyelmeztetett a szakember.

Óriási vihar lesz a Balatonnál

A meteorológus azt is elmondta, hogy azokon a területeken, ahol különösen intenzív lesz a csapadékhullás, akár villámárvizek is kialakulhatnak, mert a kiszáradt növényzet nem tudja majd megfogni a lezúduló csapadékot. 

Péntek délután a forró, afrikai eredetű légtömegek hatására még 36-37 fokig emelkedhet a léghőmérséklet, de az esti vihar várhatóan véget fog vetni az idei év negyedik hőhullámának, tette hozzá, és arra is figyelmeztetett, hogy a Balaton közelében tartózkodóknak érdemes lesz fokozottan figyelni a viharjelző rendszert. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szombat délutántól Horváth Ákos szerint kevésbé várható csapadék, a hőmérséklet maximum 26 fok körül fog alakulni, és arra is lesz esély, hogy megtartsák a tűzijátékot az üdülőrégióban. Vasárnap délutántól ismét lehet csapadékra számítani a Balaton térségében, tette hozzá a szakember. 

Itt lesz a legtöbb eső a hétvégén - Aki kíváncsi a tűzijátékra, annak van egy rossz hírünk

Az előrejelzés szerint ilyen lesz az időjárás pénteken és az ünnepi hétvégén.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük