Így változik a buszok és vonatok menetrendje a hétvégén: több vonal is érintett
Több változás is lesz a hétvégén a tömegközlekedésben.

GettyImages-104392424
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az augusztus 20-ai tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV, de nem ez lesz az egyetlen változás a hétvégén a tömegközlekedésben.

Az ünnepi hétvégén a Volánbusz- és a HÉV-járatok sem ugyanúgy fognak járni, mint a többi napon.

Így járnak a tömegközlekedési eszközök az ünnepi hétvégén

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság a vasúttársaság honlapján csütörtökön azt írta: az ünnepi hétvégén a vonatok közlekedési rendje nem változik, mivel augusztus 20. szombatra esik. A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken és 20-án, szombaton a munkaszüneti napra, 21-én vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről a Volánbusz autóbuszjárataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el. Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, erről a társaság honlapján, a www.volanbusz.hu/telepulesnev linken érhetők el információk.

GettyImages-1170717178
Fotó: Kypros / Getty Images Hungary

A szentendrei HÉV vonalán augusztus 20-ától 31-éig a HÉV módosított menetrend szerint, a hétköznap reggeli csúcsidőszakban a megszokottnál ritkábban jár karbantartás miatt. Augusztus 20-án a vonatok egész nap hat kocsival közlekednek; a Batthyány tér és Békásmegyer között 21.30-tól 22 óráig 5 percenként, utána 23 óráig 5-10 percenként járnak.

A ráckevei HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek; 21.35-től üzemzárásig 30 percenként indulnak a Közvágóhídtól Ráckevére.

A cikk az ajánló után folytatódik

A csepeli HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok hat kocsival közlekednek, 21.30-tól 23 óráig 7-8 percenként járnak.

A gödöllői HÉV vonalán augusztus 20-án délutántól a vonatok szintén hat kocsival közlekednek, írta a MÁV Zrt.

Itt lesz a legtöbb eső a hétvégén - Aki kíváncsi a tűzijátékra, annak van egy rossz hírünk

Az előrejelzés szerint ilyen lesz az idő csütörtökön, pénteken és az ünnepi hétvégén.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük