Ennél ijesztőbbet még nem láttunk! Ráncos asszonnyá öregedett a játék baba
A játék babákat sokan félelmetesnek tartják. Ezt te is annak fogod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy a tárgyak felett is eljár az idő, elkopnak, összetörnek, elszakadnak. A játék babákkal ugyanez a helyzet, az esetek többségében kiesik egy szemük, lefoszlik a ruhájuk, olykor még a hajuk is kihullik.

Ám arra még nem volt példa, hogy egy baba az emberi öregedés jeleihez hasonló tüneteket produkáljon - az alábbin kívül.

Átlagos baba volt

Azok közül, akik hisznek a természetfelettiben, sokan úgy tartják, hogy a játék babák nem élettelen tárgyak: testük a holtak lelkének ad otthont. Egyesek megszállottan gyűjtik a babákat, mások félnek tőlük. Egy nevük elhallgatását kérő család véleménye is megváltozott ezekről a játékszerekről az után, ami velük történt.

A feljegyzések szerint egy átlagos pár karácsonyi ajándékot keresett a kislányuknak, amikor egy szép, de látszólag teljesen átlagos játék babára bukkantak, és végül ez került a fa alá. A lány nagyon örült az ajándéknak, imádta a babát, de ahogyan az lenni szokott, lassan kinőtte, és nem játszott vele többé.

Amikor elköltözött otthonról, a szülők a padlásra költöztették a régi holmikat, köztük a játék babát is, ami ekkor még kitűnő állapotban volt. Egy dobozba tették, és meg is feledkeztek róla.

Nem ismertek rá

11 évvel később a család nagytakarítást tartott a padláson, amikor egy különös bábura bukkantak. Először nem tudták mire vélni az alakot, amely mintha mumifikálódott volna, aztán villámcsapásként hasított beléjük a felfedezés: ez a ráncos, ijesztő tárgy a lányuk egykori játék babája.

Nemcsak az arca, de a karjai és testének többi része is ráncos volt, a barázdák teljesen úgy helyezkedtek el, mint az emberi bőrön. A szülők állítása szerint még a szemei is megváltoztak: a tárgy úgy bámult rájuk, mintha évtizedek bölcsessége ülne a tekintetében. A család azonnal megszabadult a babától, ami időről időre új tulajdonosokhoz került, míg végül nyoma veszett: nem tudni, kinél van most.

Mi történhetett?

Szakértők és gyűjtők szerint a kísérteties játék baba valószínűleg valamilyen szerves anyagból készülhetett, ami gyakorlatilag rothadásnak indult, mások azonban úgy gondolják, ha ez így lenne, már azelőtt is mutatkoztak volna rajta a jelek, mint ahogy a család elsüllyesztette a padláson.

Egy másik, kevésbé hétköznapi elmélet szerint paranormális jelenségről van szó, és a baba testét megszállta egy halott ember lelke, talán még akkor, amikor a kislány játszott vele, és mivel később elhanyagolták, a lélek szomorúsága a testi öregedés jeleiben nyilvánult meg.

Kép: youtube.com, williamdefalco

Ezt is szeretjük