Orbán Viktor nem fogta vissza magát – Kioktatta az ellenzéket és az Európai Uniót is

Orbán Viktor Londonban járt, és sokat fényképezték.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor október 9-én, szerdán a londoni Királyi Külügyi Intézetben, a Chatham House-ban tartott előadást angol nyelven. A kormányfő összesen kétszáz politikusból, újságíróból és diplomatából álló közönség előtt beszélt a hagyományos értékek megteremtéséről Európában, Magyarországról, saját pályafutásáról, majd arról, hogy a válságot nem problémaként, hanem az átalakítások lehetőségeként kell tekinteni.

Szerinte Európa elbizonytalanodott, és nincs jövőképe. A családoktól kezdve minden rendszernek meg kell újítania az életstratégiáját. A miniszterelnök elmondta, hogy az Európai Parlamentben is többször volt lehetősége felszólalni, ugyanakkor szerinte minden látogatása után megvádolták valamivel. Orbán úgy véli, hogy nyílt vörös és zöld támadás folyik a család intézménye, a vallás és a nemzet ellen.

Orbán szerint a Jobbik radikális nacionalista szervezet, és az általuk képviselt 16-17% a radikális erők aránya, ugyanakkor számára csak a fennmaradó 84% az érdekes. A 84%-kal kapcsolatban kifejtette, hogy mennyire sajnálja, hogy Magyarországon ennyire gyenge az ellenzék. Szerinte az erős ellenfelek hiánya árt a demokráciának.

A kormányfő szerint azért érte támadás Magyarországot a rezsicsökkentés miatt, mert vannak nemzetközi cégek, amelyeknek a rezsicsökkentés a bevételük csökkenésével jár. Szerinte az Európai Unióban alkalmatlan az intézményes vezetés főként ebben a válságos időszakban, hiszen a helyes az intézményes és a személyes irányítás egyensúlya lenne. Nézd meg képeken Orbán Viktor londoni látogatásának képeit!

Orbán Viktor és a horvát csatlakozás

Egy hétéves folyamat végeredményeként Horvátország 2013. július 1-én 28. tagállamként csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozási kérelmet Horvátország már 2003-ban beadta, amit az Európai Bizottság 2004-ben fogadott el, és egy évvel később kezdődtek el a csatlakozásról szóló tárgyalások. A csatlakozási ünnepségen a magyar kormányfő, Orbán Viktor is részt vett.

Ezt is szeretjük