75 ezer forintból éltek ketten, vonat alá vetették magukat a kilátástalanság miatt

Egy idős nő és fia a vonat alá feküdt. Nem bírták tovább a pénztelenséget.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy idős asszony és fia a sínekre feküdt, a család szerint azért, mert nem láttak kiutat kilátástalan helyzetükből. A 79 éves asszony lánya az RTL Klub Híradójának azt mondta, édesanyja és testvére is nyomorogtak. A rendőrség vizsgálja, hogy valóban öngyilkosság történt-e.

Az asszony és 48 éves fia egy házban lakott, ketten 75 ezer forintból éltek egy hónapban. Ez fejenként 37 500 forintot jelent, ami alig több valamennyivel, mint a tartós munkanélkülieknek járó segély.

Közmunkával sem lehet sokkal több pénzre szert tenni, tavaly a nyolc órában dolgozók bére nettó 47 ezer forint volt. A minimálbér csak a középfokú végzettséget igénylő munkáknál kötelező.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a munkanélküliség a többi megyéhez képest is magas. A Foglalkoztatási Hivatal statisztikája szerint míg Budapesten a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez képest 5,8% volt 2011 októberében, addig a megyében 16,4%.

A temetésre sincs pénz

A rezsi befizetése után a 75 ezer forintból az asszonynak és fiának alig maradt valamennyi pénze - derül ki az RTL Klub riportjából.

Az asszony nem sokkal halála előtt lányának azt mondta, hogy "neki egy napja van, neki ebből elég volt". Lánya szerint biztos, hogy előre megtervezett öngyilkosság történt, erre utal, hogy többször elköszöntek tőle - ő ezt nem vette komolyan -, ahogy az is, hogy irataikat, köztük anyakönyvi kivonatukat is kirakták az asztalra.

Tragédia a tragédiában, hogy a nő nem tudja saját pénzből eltemettetni szeretteit, mivel ő is nehéz körülmények között él. Ezért azt tervezi, hogy az önkormányzattól vesz fel kölcsönt, fedezetként pedig a saját házát ajánlja fel.

December közepén egy idős férfi szúrta szíven magát a Veszprém megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán rokkantnyugdíja elvesztése miatt. A férfi a nyugdíj helyett az alacsonyabb összegű rendszeres szociális járadékra számíthatott, mivel a felülvizsgálat szerint az állapota javult, egészségkárosodásának mértéke csökkent. A járadék összege 27 ezer forint.

Ezt is szeretjük