Kulka János szereti a nőket
A bántalmazás ellen kampányol
Vegyél részt te is a nők bántalmazása ellen szervezett táncon, a sztárokkal karöltve!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, Bombera Krisztina és Jaksity Kata televíziós műsorvezetők, valamint további aktivisták szervezésében és részvételével kerül megrendezésre a One Billion Rising Budapest esemény, melyhez a The Voice énekesei is csatlakoztak.

A világméretű kampánnyal a nők és lánygyerekek ellen világszerte nagy arányban elkövetett rossz bánásmódra és erőszakra szeretnék felhívni a figyelmet. Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész, Bombera Krisztina, Jaksity Kata és Kepes András médiaszemélyiségek, valamint a The Voice győztese, Pál Dénes videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket. 

Flashmob a nőkért

Február 14-én a rendezők és a hozzájuk csatlakozók nagyszabású flashmobot tartanak a világszerte egymilliárdnyi, erőszaktól szenvedő nőért. A világraszóló eseményt a Vagina monológok szerzője, Eve Ensler indította útjára.

Sorsfordító év lehet az idei, hiszen az indiai csoportos nemi erőszakok elleni éhségsztrájkok, a Mexikóban eltűnt, meggyilkolt lányaikat kereső szülők tüntetései, illetve a Guatemalában lemészárolt asszonyok és gyerekek miatti közfelháborodás újra százmilliók figyelmét irányította a világ jelenlegi legnagyobb emberi jogi jogsértésére: a nőkkel és leánygyerekekkel való elképesztő és évről évre nyilvánvalóbb erőszakos bánásmódra, bántalmazásra, a világ szinte minden pontján.

Eve Ensler írónő minden bántalmazott nőt és a velük együtt érzőket arra kéri, lázadjanak fel, keljenek fel, és táncoljanak az erőszak megszüntetéséért, ezzel fejezve ki tiltakozásukat.

Csatlakozz a tánchoz!

Ha szeretnéd kifejezni a nők elleni erőszak visszaszorításával való egyetértésedet, csatlakozz a tánchoz, amelyet február 14-én 15.00-kor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak:

• február 9.: 16.00-18.00
• február 10.: 10.00-12.00
• főpróba: 13.: 20.30 - 22.00

A próbák helyszíne: BME Sportközpont táncterme, XI. kerület, Bertalan Lajos u. 4-6., ÉL épület. Továbbá Pécsett, Veszprémben és Edelényben is szerveznek táncot a nők elleni erőszak megszüntetéséért.

További információt a One Billion Rising Budapest Facebook-oldalán találsz. Ha nem tudsz részt venni a központi táncon, bárhol máshol is táncolhatsz: utcán, munkahelyen, iskolában, villamoson. A táncról készíts videót, és küldd el a Facebook-oldalra. 

Üzenet a magyar kormányzatnak

Az őszi parlamenti felszólalások óta itthon is gyakoribb téma, hogy miként gondolkodunk a nőkről és gyermekekről, és hogyan bánunk velük Magyarországon.

A magyar nők ezúton is felszólítják a kormányt, hogy Magyarország aláírásával haladéktalanul csatlakozzon a nők elleni erőszak és párkapcsolaton belüli erőszak megelőzéséről és hatékony kezeléséről szóló Isztambuli Egyezményhez, és minél hamarabb ratifikálja is azt. A nők elleni erőszak bármely formájával - például a családon belüli erőszakkal - kapcsolatos jogszabály alkotásánál igazodjanak a nemzetközi normához.

Ezt is szeretjük