Meghaladta a 4,4 milliót az oltásra regisztráltak száma: óriási vakcinaszállítmány érkezett tegnap az országba

2328 az új fertőzöttek száma, 205 beteg hunyt el a vasárnap reggeli friss adatok szerint.

GettyImages-1296010631

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tegnap, április 24-én megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei, és módosult a kijárási korlátozás időpontja is, az eddigi este 10 helyett 11 órára kell hazaérniük az embereknek.

Hétfőtől tömeges oltás indul, amennyiben a beoltottak száma eléri a 4 millió főt, újabb nyitások várhatók, a tervek szerint szolgáltatások széles köre válik elérhetővé a védettségi kártyával rendelkezők számára. 

Továbbra is 200 felett a napi halálozás

A kormányzati tájékoztatási oldalon közzétett friss információk szerint folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. 2328 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. 

Már több mint 4,4 millióan regisztráltak az oltásra

A hivatalos tájékoztatás szerint a regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73%-uk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy minden eddiginél nagyobb vakcinaszállítmány érkezett az országba, 600 ezer adag Sinophram vakcina. Ezek kiszállítása az oltópontokra már megkezdődött. 

Meddig kell maszkot hordani, és mi lesz egy év múlva a kutatók szerint?

A tapasztalás és a kutatási eredmények tükrében egyre jobban ismertek a betegség tünetei, lehetséges szövődményei, terjedése és a védekezési lehetőségek, ám az újra és újra felerősödő hullámok, a mutációk egészen új kérdéseket is felvetnek. A jövő talán még a kutatók számára sem minden kérdésben teljesen egyértelmű.

Meddig kell maszkot hordani, és mi lesz egy év múlva a kutatók szerint? Amit a Covid-19-ről eddig tudunk

A SARS-Cov-2 vírus és az általa okozott Covid-19 betegség már egy éve része a mindennapoknak.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük