3 életbevágóan fontos illemszabály, amit ismerned kell, ha okostelefonod van

Az okostelefon-használat sok illemtani bakival járhat.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Az okostelefon-használat sok illemtani bakival járhat.

Az okostelefon gyakorlatilag egy mini számítógép, ami nagyon hasznos, mert folyamatosan a közösségi és információs körforgásban tartja tulajdonosát, ám ugyanúgy, ahogyan a sima telefonálásnak, az okostelefon-használatnak is megvannak a maga szabályai.

A tipikus bakiknak köszönhetően hamar kialakultak az erre vonatkozó illemszabályok és kerülendő viselkedésminták. Elmondjuk, mire kell figyelni!

Vigyázz a hangokkal!

Vannak bizonyos helyek és alkalmak, ahol a legjobb, ha az ember teljesen lenémítja vagy kikapcsolja a telefonját, még akkor is, ha az egy sima mobil, és nem okostelefon. Ha azonban az utóbbit birtoklod, fokozottan ügyelned kell rá, hogy ne zavarj vele másokat!

Nemcsak a színházban és a moziban érdemes levenni a hangot, de akár a buszon vagy egy asztaltársaságban ülve is, mert a különböző alkalmazások értesítései sokkal gyakrabban generálhatnak különböző hangeffekteket, mint ahogyan az illendő volna.

Ha semmiképpen sem akarsz lemaradni a jelzésekről, hagyd meg a rezgést. A billentyűhang rossz ötlet, szabadulj meg tőle, ha nem egyedül vagy.

Billentyűkombinációk

Az számítógép is éppen olyan hasznos, mint az okostelefon, főleg, ha ügyesen használják. Tudod-e, hogy melyik billentyűkombináció mit csinál?

Ne nézegesd folyton a telefont!

Akkor is óvatosnak kell lenned, ha rezgő üzemmódra állítottad a telefont, mert ha hárompercenként érzed, hogy történt valami, nehéz megállni, hogy ne ellenőrizd, mi az. Pedig társaságban nem illendő állandóan a mobilba temetkezni, mert ez nagy tiszteletlenség a másikkal szemben.

Ha nagyon fontos hívást vagy üzenetet vársz, udvariasan kérj elnézést a többiektől már előre, és tudasd velük, hogy időnként rá fogsz nézni a telefonodra, de ezt mindenképpen olyankor tedd, amikor éppen nem hozzád szólnak, és te sem beszélsz senkihez.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nézz a lábad elé!

Sokan a telefonon böngészve, csetelve közlekednek, és számukra ilyenkor egyszerűen megszűnik a külvilág. Gyaloglás közben pedig nem szerencsés a mobilba temetkezni, mert egyrészt a saját testi épségedet veszélyezteted vele, másrészt mindenki, aki szembe jön a járdán, téged kell, hogy kerülgessen. Ha valami életbevágóan fontos dolognak kell utánanézned, ami nem várhat, inkább állj félre két percre, és ekkor intézd el, a többi böngésznivalót pedig inkább hagyd a buszra, metróra vagy egy gyors kávé mellé.

Ezt is szeretjük