10 jel, ami arra utal, hogy okosabb vagy, mint gondolod: a szakértő listája

A szakember szerint rengetegen alulbecsülik saját észbeli képességeiket. Most itt az alkalom leellenőrizni, hátha veled is ez a helyzet!

okos lany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek a környezetében van olyan ember, akiről pontosan tudni lehet, hogy okosabbnak gondolja magát, mint amilyen. De mi a helyzet a fordított esettel? Oleg Vishnepolsky, a Daily Mail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője szerint ez nem is olyan ritka, sőt valójában igen sokan vannak olyanok, akik alulbecsülik saját észbeli képességeiket. Most itt az alkalom leellenőrizni, hátha velünk is ez a helyzet!

Oleg a közelmúltban egy checklistet tette közzé a LinkedInen, amelynek segítségével most mindenki leellenőrizheti magát. Tudományos kutatásokra és saját tapasztalataira hivatkozva a Daily Mail Online és a Metro.Co.Uk technológiai vezetője azt mondja, hogy az alábbi tíz jel mindegyike félreérthetetlenül arra mutat, hogy okosabb vagy, mint gondolni mernéd.

  1. Jó a koncentrálóképességed, nehéz kizökkenteni abból, amit csinálsz.
  2. Kreatív vagy.
  3. Kíváncsi természeted van, és szeretsz tanulni.
  4. Olyan emberekkel veszed körül magad, akiktől tanulhatsz.
  5. Szeretsz másokkal információt megosztani, és átadni a tudásodat.
  6. Nem veted meg a humort, és te magad is szeretsz tréfálkozni.
  7. Tisztában vagy azzal, hogy mennyi mindent nem tudsz.
  8. A teljes kép érdekel, de minden esetben koncentrálsz az ezt alátámasztó tényekre is.
  9. Korrekt módon viselkedsz a többi emberrel, és nyitott vagy mások új meglátásaira.
  10. Lojális vagy, és másokban is méltányolod a lojalitást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nos, hány pontban ismertél magadra? Oleg még azt is hozzáteszi: nem érdemes utálnunk azokat, aki irigyek ránk, jobb, ha inkább értékeljük az irigységüket, ugyanis ők azok, akik felismerik azt, amit mi nem tudunk magunkról: vagyis hogy a valóságban mennyi nagyszerű tulajdonsággal rendelkezünk.

Nézd meg ezt is - Mit veszel észre először a képen? Fontos dolgot árul el rólad

Vannak bizonyos optikai illúziók, melyekre másként reagálnak az emberek. Az ilyen képek esetében a saját nézőpontod kulcsfontosságú, ugyanis az, hogy mit látsz meg elsőre a képen, a személyiségedről árulkodik. Alapvető, de sokszor rejtett tulajdonságok állapíthatók meg nagy valószínűséggel a módszer segítségével, ezért ha kíváncsi vagy, rólad mit mond el a látásmódod, kattintsd végig a lenti képeket!

Képek: Pixabay, Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük