Ezt a posztot ne oszd tovább a Facebookon: a csalók egy üzletlánc nevében vernek át
Csalók hirdetnek a Facebookon nyereményjátékot az Auchan nevében.

aggodo-no-laptop
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamis nyereményjáték terjed a Facebookon, amiben csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni az Auchan nevével visszaélve. A csalók felhívása arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával.

További súlyosbító, félrevezető körülmény, hogy a hamis Facebook-posztokban azt a látszatot keltik, hogy egyesek már nyertek is így. Az Auchan Magyarország hivatalos közleményben jelentette ki, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot.

Az üzletlánc mindenkit arra kér, hogy ha ilyen üzenetet kapott, vagy ilyen jellegű Facebook-poszttal találkozott, azt hagyja figyelmen kívül, ne adja meg az adatait, és ne utaljon! A vállalat azt is hangsúlyozta, hogy soha semmilyen nyereményjátéka vagy promóciója során nem kér bankkártyaadatokat, illetve pénzt.

Fotók: Getty Images

Így lehet kiszúrni a kamu, zsaroló e-maileket

Napjaink egyik legveszélyesebb internetes átverése, amikor zsaroló e-mailben követelnek pénzt csalók a címzettektől. A rendőrség sorra vette, honnan ismerheted fel ezeket.

Ezt is szeretjük