Nagyszerű dolgot bizonyított be egy felmérés a női sofőrökről
Régi sztereotípia, hogy a férfiak biztonságosabban vezetnek, mint a nők. Ezt most újból megcáfolták.

GettyImages-1159573827
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Confused.com több mint félmillió közlekedési szabálysértést vizsgált Anglia és Wales területén, az eredmény pedig nem hagy sok kétséget maga után.

A kutatás során elemezték a közúti szabálysértések és balesetek számát, a kötött biztosításokat és a forgalmi vizsgák eredményeit is, és kiderült:  a szabálytalanságok 79%-át férfiak követték el.

A nők biztonságosabban vezetnek

Az, hogy ki mennyire tartja be az alapvető KRESZ-szabályokat, sokat elárul a vezető stílusáról. A férfiak 23%-a bevallotta, hogy sávváltáskor nem szokott indexelni, míg a nők estében ez a szám csupán 17%. 

A férfiak közt a gyorshajtás is gyakoribb volt.
A férfiak közt a gyorshajtás is gyakoribb volt.
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

A férfi vezetők sokkal nagyobb valószínűséggel hajlamosak rátapadni az előttük haladóra, vagyis figyelmen kívül hagyni a kötelező követési távolságot. Ez nemcsak balesetveszélyes, de nagy bosszúságot is okozhat az előtte - szabályosan - haladónak. Ráadásul a nők valamivel kevesebbet fizetnek a biztosításért is, ami a kutatás szerint annak tudható be, hogy biztonságosabban vezetnek.

Van valami, amiben a férfiak jobbak

Az igazsághoz tartozik, hogy a kutatás szerint a forgalmi vizsgán a férfiak nagyobb része ment át elsőre, mint a nőké: a 2018-as évben 7%-kal kevesebb férfi bukott meg a megmérettetésen, mint nő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Összességében viszont úgy tűnik, hiába teszik le a férfiak elsőre a vizsgát, a nők figyelmesebben, szabálykövetőbben és biztonságosabban navigálnak a forgalomban. 2018-ban négyszer annyi férfi követett el szabálysértést vagy okozott balesetet Angliában és Wales területén, mint nő.

Európa egyik legszebb útvonala a szomszédban van

Az Erdélyben található Transzfogarasi út festői hegyek között kanyarog, de nem veszélymentes. Képeken a gyönyörű szerpentin!

(Képek forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük