Erdély gyöngyszeme a mesebeli autóút: a Transzfogarasi út a világ egyik legszebbje

A Transzfogarasi út Erdély álomszép sztrádája, amit világszerte csodálnak.

transzfogarasi-út-1-erdő

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Transzfogarasi út, vagy más néven a 7C jelzésű országút a Fogarasi-havasokon vezet át észak-déli irányban, 90 kilométer hosszan. Hajtűkanyarokkal teli, kacskaringós vonala a világ legszebb országútjai közé emeli.

Az álomszép Transzfogarasi út Alsóárpást köti össze Curtea de Argeș községgel, és már az 1970-es évek óta használatban van. Legalábbis a nyári és kora őszi szezonban, mivel november környékén, az első nagy havazásokkal lezárják a lavinaveszély miatt, és csak júniusban vagy júliusban nyitják újra.

A csodaszép Transzfogarasi út

Mesebeli tájakon, viaduktokon, hidakon, alagutakon át vezet a sztráda, amelyet eredetileg pedig katonai célokra szántak. Az út olyan gyönyörű úti célokat is megközelít, mint a Vidraru- és a Bilea-tó, gyakran felkelti a fotósok figyelmét is. Bár álomszép, valójában nagyon veszélyes is, sok baleset fűződik hozzá.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük