A nap, amikor egy férfi sem dolgozott a repülőkön: minden feladatot nők láttak el
Nőnap alkalmából hat kizárólag nőkből álló legénység indult útnak Berlinbe.

repulon-ul
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 8-án hat kizárólag nőkből álló személyzet állt munkába a Lufthansa, a SWISS, az Austrian Airlines, a Eurowings és a Brussels Airlines járatain a nemzetközi nőnap alkalmából. A Frankfurtból, Münchenből, Düsseldorfból, Bécsből, Zürichből és Brüsszelből induló járatok mindegyikét két-két női pilóta vezette.

A nőnap üzenetének további erősítése érdekében a Frankfurtból Houstonba tartó LH440-es járat FlyingLab szolgáltatását is teljes egészében női személyzet kezelte - az utastérben, a pilótafülkében és a kamera előtt. Az A380 fedélzeti konferenciája a digitális átalakulás különböző szempontjainak taglalása mellett arra is kitért, milyen komoly eredményeket érnek el napjainkban a nők a technológia által uralt környezetben. A konferencián összesen hatan adtak elő a mesterséges intelligenciáról, a virtuális valóságról, valamint a munka és a mobilitás jövőjéről.

Női előadások

A FlyingLab a világ egyetlen repülő, nyílt innovációs platformja. Fedélzeti konferenciáit minden utas követheti saját személyi eszközén, és tesztelheti is a bemutatott, legújabb innovatív termékeket és szolgáltatásokat. Részt vesz a South by Southwest - SXSW - fesztiválon is, mely a marketing, a zene és a film nemzetközi világának legnagyobb éves rendezvénye a Texas állambeli Austinban.

pilotanok

"Az érdeklődők célzottabb elérésével és a munka-magánélet egyensúly javításával sikerült növelnünk a női jelentkezők számát pilótaiskolánkban. Jelenleg a junior pilóták 15%-a nő" - nyilatkozta Dr. Bettina Volkens, a Deutsche Lufthansa AG igazgatóságának tagja, valamint jogi és HR-ügyekért felelős vezetője. Az első két női pilóta 1988-ban állt munkába a Lufthansánál.

Egyre több a nő a repülésben

2010-ben szállt fel az első teljes egészében női legénység a Lufthansa Cargo egyik teherszállító gépével, ami akkoriban még az egész repülési ágazaton belül újdonságnak számított. A női pilóták ma már nem mennek ritkaságszáma. A Lufthansa Csoport pilótáinak mintegy 6%-a nő, és számuk folyamatosan nőtt az utóbbi években. A kabinszemélyzet körülbelül 80%-a nő.

A cikk az ajánló után folytatódik

A női pilóták számának növekedésére tekintettel a Lufthansa külön jóváhagyatta a Kapitänin - női kapitány - szó használatát a Társaság a Német Nyelvért - Gesellschaft für deutsche Sprache - nevű nyelvészeti testülettel. A Lufthansa Csoport a pilótafülkén kívül is törekszik a nők arányának növelésére a vezetőségben. Ez az arány jelenleg 15%. 2021-re az első szintű vezetőségben 21%-ra, a második szinten pedig 24%-ra kívánja javítani ezt az arányt.

"E célok megvalósítása érdekében külön egyéves program keretében készítjük fel legjobb női junior vezetőinket a jövőbeni vezetői feladatokra" - magyarázta Volkens. Ugyanakkor a tudat alatti előítéleteket is le kell győzni a meghirdetett állások betöltésekor. Speciális videó segíti a toborzási munkatársakat az adott feladatra legmegfelelőbb személy kiválasztásában.

Ezt is szeretjük