Élő pávát akart felvinni a repülőgépre egy nő: nem engedték, botrányt csapott
Nem engedték fel a terápiás állatot a United Airlines egyik járatára.

pava
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészségi és biztonsági okok miatt nem engedték meg egy amerikai művésznek, hogy felvigye magával a United Airlines egyik járatára a terápiás háziállatként vele utazó páváját. Az eset még szombaton történt a New Jersey állambeli Newark repülőterén - írta a The Daily Telegraph.

A New Yorkban élő performanszművész, Ventiko még külön jegyet is vett házi kedvencének a belföldi járatra, ám a United Airlines szerint a nőt három különböző alkalommal is figyelmeztették, mielőtt kiérkezett volna a repülőtérre, hogy a madarat nem viheti fel magával a fedélzetre. A chicagói székhelyű légitársaság szóvivője szerint a páva több szempontból, köztük a súlyából és a méretéből adódóan sem felelt meg az előírásoknak.

Ugyanakkor hangsúlyozta, tisztában vannak vele, hogy néhány utasnak szüksége van terápiás állatra az utazás során. A Dexter nevű pávának saját Instagram-fiókja van, melyen maga is beszámolt a szombati incidensről. "Hat órán át próbáltam feljutni egy Los Angeles-be tartó járatra" - írta, később hozzátéve, hogy másnap autóval fogják átszállítani Los Angeles-be.

When Mom and I were younger...Me and Dex by @ventiko 2016 #peacocklove #photographicperformance #livingwithhumans

Dexter The Peacock (@dexterthepeacock) által megosztott bejegyzés,

Ventiko eredetileg egy művészeti installációjához vásárolta meg Dextert, és azóta is együtt él a kakassal New York-i lakásában. A furcsa párost korábban már New Yorkban is lencsevégre kapták, amikor a művész pórázon sétáltatta kedvencét. A repülőtéri esetet egyébként sokan felháborodással fogadták, és PR-fogásnak titulálták.

"Szégyelld magad, amiért gúnyt űzöl, és visszaélsz a terápiás állatokra vonatkozó szabályokkal, megnehezítve a helyzetet azok számára, akiknek ez tényleg fontos" - írta egy dühös felhasználó. Négy évvel ezelőtt egy vietnami csüngőhasú sertésnek sikerült feljutnia a US Airways egyik járatára terápiás állatként, ám a felszállás előtt végül gazdájával együtt lekísérték a gépről, mert a fedélzetre piszkított, és visításban tört ki.

Ezt is szeretjük