Közel 3 hónapon át fészkelt a kismadár a nő hajában: szoros kapcsolat alakult ki köztük

Hihetetlen történet látott napvilágot, egy kis madár közel három hónapon át fészkelt egy nő hajában.

GettyImages-489046951
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös történet derült ki egy nőről, akinek a hajában közel három hónapon keresztül éldegélt egy kismadár. Az életre szóló kaland 2013-ban kezdődött, amikor Hannah Bourne-Taylor barátjával, Robinnal együtt elköltözött londoni otthonukból, és új életet kezdtek Ghánában. 

Az egyébként fotósként dolgozó nő vízuma miatt nem tudott az afrikai országban munkát vállalni, az így keletkezett váratlan szabadidejét pedig arra fordította, hogy a helyi madarak szokásait tanulmányozta. Nem is gondolta volna akkor, hogy ez teljesen megváltoztatja az életét.

A hajban fészkelő madár

2018-ban különösen zivataros időszak köszöntött be, ez volt az az év, amikor megismerkedett Hannah Bourne-Taylor későbbi hajkoronalakójával, a kicsi pinttyel. 

- A kis madár fészkét lefújta a szél egy közeli mangófáról, a falkája elhagyta - mesélte a The Guardian magazinnak. - A szemeit szorosan csukva tartotta, reszketett, még túl fiatal volt ahhoz, hogy egyedül túléljen. Beraktam egy kartondobozba, amit konyharuhával béleltem ki, és egész éjjel ébren maradtam, hogy ápolhassam.

A nő még egy madárszakértővel is beszélt, aki elmondta neki, hogy a kis jószágnak 12 hétre van szüksége ahhoz, hogy annyira megerősödjön, hogy szabadon lehessen ereszteni. Hannah hozzálátott a feladatnak, teremeszekkel etette, a saját kezében altatta el. 84 napon keresztül gyakorlatilag ő volt az édesanyja, és ebben az időszakban egészen szoros kapcsolat alakult ki köztük. 

- Mellettem lebzselt, vagy a vállamra ült, miközben szobáról szobára jártam a házon belül, belém kapaszkodott akkor is, ha sétáltunk a kertben, ha autót vezettem. Szívesen pihengetett a kezemben - emlékezett vissza a nő.

Idővel a kis madár próbálgatta szárnyait is, rövidebb távokat repült a nő fejéről a vállára, vagy a vállára omló hajára. Mi több, a pinty mindennap egy kis fészket épített a hajába, és oda kucorodva aludt el. Szorgosan, napról napra újraépítette magának a hajból készült fészkét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hannah Bourne-Taylor egy nap észrevette, hogy a pintyfalka visszatért a terültre, és miután eléggé megerősödött, a nő úgy döntött, hogy ideje újra egyesíteni fajtársaival. Végül párjával együtt szabadon engedték a madárkát.

A nő jelenleg az angliai Oxfordshire városában él, még mindig szeretettel gondol vissza az aprócska állatra, aki ennyire a bizalmába fogadta. Azt mondta, hogy nevelése megtanította a jelenre fókuszálni, és örökre megváltoztatta a világhoz való hozzáállását. Olyan mély nyomot hagytak benne a Ghánában történtek, hogy még egy könyvet is írt róla Fledgling címmel

Varázslatos fotókon a madarak világa

A világ legjobb madárfotóit díjazták, az alkotások pedig megérdemelten kaptak elismerést.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük