Varázslatos fotókon a madarak világa: nem csak szépek, elgondolkodtatók is a képek
A világ legjobb madárfotóit díjazták, az alkotások pedig megérdemelten kaptak elismerést.

madár-fotók-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokszor talán megfeledkezünk róla, a madarak milyen fontos részei a természet működésének, a világuk megismerése pedig számos érdekes újdonságot mutathat. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Bird Photographer of the Year nevű verseny is pont ezt tűzte ki céljául, hogy ne csak a madarak szépségét csodálhassuk meg, hanem jobban megismerhessük őket.

A felhívásra közel 22 000 fotó érkezett, ezek közül kellett kiválasztania a szakmai zsűrinek azokat, amiket a legérdemesebbnek tartanak az 5000 fontos, vagyis közel 2 millió forintos fődíj elnyerésére, valamint a rangos Év Madárfotósa cím használatára.

Gyönyörű és elgondolkoztató képek a madarakról

A képek sokszínűsége azt mutatja, hogy mennyi történetet lehet mesélni a madarakról, vannak örömteliek és szomorúak is, de mind fontosak valamilyen szempontból. Mint mindig, a verseny középpontjában a természetvédelem áll. Idén a verseny több mint 8000 fontot, vagyis több, mint 3 millió forintot adományozott egy jótékonysági szervezetnek, amely támogatja a madarak védelmére irányuló projekteket szerte a világon.

(Képek forrása: Bird Photographer of the Year / MyModernmet)

Ezt is szeretjük