Kamerát szerelt a madáretetőre, elképesztő képeket készített - Mutatjuk a legjobbakat!
Közeli fotók a szárnyasok titkos életéről.

narancstrupial-madar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A madármegfigyelésben van valami megnyugtató és szórakoztató - mely még a képernyőn keresztül is átjön. Segít kicsit lelassulni, felvenni a természet ritmusát és - nem mellékesen - tanulni.

Lisa, aki a közösségi médiában Ostdrossel néven is ismert, Németországból költözött Michiganbe, és ma már több mint 44 ezer követője van az Instagramon. A madáretetőre szerelt kamera segítségével egészen közeli fotókat készített a szárnyasokról.

Fotók a madáretetőből

A következő galériában szereplő, díszes tollú szárnyasok a hazai amatőr szemek számára zömében ismeretlenek - hiszen sokuk csak Észak-Amerikában fészkel. A közeli felvételeknek köszönhetően olykor igazán vicces és ritkán látható képek készültek vörös kardinálispintyről vagy narancstrupiálról.

A ragyogó citromsárga aranycsíz - Spinus tristis - mintha direkt pózolna egy kicsit a kamerának.

A vörös kardinálispinty - Cardinalis cardinalis - párjával együtt látogatta meg az etetőt. Ha tovább lapozol, láthatod, ahogyan a hím eteti a tojót.

Ez a csóka - Coloeus monedula - nem most jött le a falvédőről: láthatóan megneszelt valamit evés közben.

A gyönyörű, élénk tollazatú narancstrupiált avagy baltimore-i trupiált - Icterus galbula - Lisa szőlőzselével és naranccsal csalta az etetőhöz.

A rózsásmellű magvágók - Pheucticus ludovicianus - Lisa szerint az etetők legnyugodtabb madarainak számítanak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Olykor megesik, hogy egészen szokatlan külsejű szárnyasok is látogatják a madáretetőt.

Madárkvíz

Az igazán nagy madárbarátok már tollazatukból, sőt akár röptükből megismerik a madárfajokat, amelyek jelenlétükkel színesebbé teszik a természetet.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük