Kvíz az ételek népies elnevezéséből: mi az a grenadírmars?
Most tesztelheted, mennyire ismered a magyaros finomságok népies elnevezéseit!
Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a magyar gasztronómiának nincs párja, és bár más közép-európai országnak is megvannak a saját, nagyon hasonló ételei, mégis az a legjobb, amit hazai alapanyagokból, családi receptek alapján készítünk.
Mivel ahány ház, annyi szokás, ez nemcsak az ételek elkészítésében és ízében jelenik meg, hanem az elnevezésük is tájegységenként változhat. Ezek alatt a legtöbbször ugyanazt a fogást értik, csak éppen az adott területen másként hívják, most pedig letesztelheted, mennyire ismered a különböző elnevezéseket.
Mi az a cakkumpakk vagy a grenadírmars?
Bár egy étterem étlapján nagy valószínűséggel nem jönnek majd szembe ezek az elnevezések, és ma már egyre jobban kikopnak a köztudatból, így is rengeteg olyan népies ételnév van, ami bizonyos tájegységeken gyakran használt, sőt, a széles körben ismert megnevezését szinte nem is igazán használják a helyiek. Ez persze csak az igazán népszerű fogásoknál van így, hiszen egyes ételeknél nemcsak a név, hanem maga a finomság is a feledés homályába merült az évek során.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
(Borítókép forrása: Fortepan / Divéky István)
OLVASD EL EZT IS!
- magyarország
- gasztronómia
10 kérdéses kvíz a magyar gasztronómiáról: milyen tészta kerül a bajai halászlébe?
- paprika
- gulyásleves