Kvíz az ételek népies elnevezéséből: mi az a grenadírmars?
Most tesztelheted, mennyire ismered a magyaros finomságok népies elnevezéseit!

- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy a magyar gasztronómiának nincs párja, és bár más közép-európai országnak is megvannak a saját, nagyon hasonló ételei, mégis az a legjobb, amit hazai alapanyagokból, családi receptek alapján készítünk.
Mivel ahány ház, annyi szokás, ez nemcsak az ételek elkészítésében és ízében jelenik meg, hanem az elnevezésük is tájegységenként változhat. Ezek alatt a legtöbbször ugyanazt a fogást értik, csak éppen az adott területen másként hívják, most pedig letesztelheted, mennyire ismered a különböző elnevezéseket.
Mi az a cakkumpakk vagy a grenadírmars?
Bár egy étterem étlapján nagy valószínűséggel nem jönnek majd szembe ezek az elnevezések, és ma már egyre jobban kikopnak a köztudatból, így is rengeteg olyan népies ételnév van, ami bizonyos tájegységeken gyakran használt, sőt, a széles körben ismert megnevezését szinte nem is igazán használják a helyiek. Ez persze csak az igazán népszerű fogásoknál van így, hiszen egyes ételeknél nemcsak a név, hanem maga a finomság is a feledés homályába merült az évek során.
(Borítókép forrása: Fortepan / Divéky István)
OLVASD EL EZT IS!

- magyarország
- gasztronómia
10 kérdéses kvíz a magyar gasztronómiáról: milyen tészta kerül a bajai halászlébe?

- paprika
- gulyásleves