Új döntéseket hozott a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs: Orbán Viktor ismertette a gyűlés eredményeit
Erről volt szó a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs hétfői ülésén.

optorzs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel 8 órakor ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostorban, majd egész nap tanácskoztak. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint az ülés apropója az volt, hogy áttekintsék az elmúlt napok történéseit, és meghozzák a Magyarország, valamint a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges további döntéseket.

A helyzetértékelő gyűlés után Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be a tanácskozás eredményéről. Elmondta, hogy Magyarország nem küld sem katonákat, sem fegyvert a háborús övezetbe. Úgy döntöttek, nem engednek át fegyverszállítmányokat az ukrán-magyar határon, mert Kárpátalján magyarok élnek, és egyetlen olyan lépést sem támogatnak, amely veszélyeztetheti az ő biztonságukat.

Humanitárius segítséget továbbra is biztosítanak, tegnap és ma is érkeztek segélyszállítmányok Ukrajnába, az onnan érkező menekülők ellátásáról pedig gondoskodnak. Orbán Viktor megismételte: a magyar emberek érdeke, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborúból.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a kormányzati döntéshozatal úgynevezett különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő fóruma, feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése és a rendelkezésre álló információk elemzése.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kormány álláspontja szerint Magyarország biztonsága az első, és hazánknak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia. Magyarország az EU és a NATO tagjaként a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket támogatja, emellett a kormány a határvédelmi és humanitárius feladatokra is felkészül. Az operatív törzset e célok szolgálatában hozta létre és vezeti Orbán Viktor - közölte a sajtófőnök.

Kiemelt kép: MTI/Fischer Zoltán

Megrázó fotók a háborús zónából

Napok óta tart az oroszok inváziója Ukrajna ellen, több ezer ember kényszerült emiatt elhagyni az otthonát.

Ezt is szeretjük