Nem akar óvszert használni a pasi? Ez kell tenned, hogy ne legyen baj
Mi a teendő, ha a pasi nem szeretne óvszert használni?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha odáig juttok a pároddal, hogy már lefekszetek egymással, a védekezésre mindenképpen gondolnotok kell! Előfordulhat azonban, hogy a srác azzal áll elő, nem szeretne óvszert használni.

Ekkor nagy dilemma előtt állhatsz, de még véletlenül se hagyd magad lebeszélni a védelemről! Adunk néhány tippet, amivel megoldhatjátok a problémát, ha mindketten hajlandóak vagytok rá.

Ne kockáztass!

Akármit mond is a pasi, nem szabad kötélnek állnod, és belemenned az óvszer nélküli szex ötletébe. Ilyenkor nehéz tiszta döntést hozni, de emlékeztesd rá magad, és ha kell, őt is, hogy ez milyen kockázatokkal járhat a nem kívánt terhességtől kezdve a nemi úton terjedő betegségekig.

Még akkor se hagyd magad, ha a srác olyasmikkel próbálkozik, hogy ha bíznál benne, belemennél, vagy megígéri, hogy óvatos lesz, mert ez nem így működik - a megszakításos közösülésre nem lehet védekezési formaként alapozni.

Beszéljétek meg!

Kevés olyan probléma van, amit ne lehetne megoldani őszinte kommunikációval. Az óvszerkérdés is ilyen: ha megbíztok egymásban - és ha már szexre került a sor, ideális esetben így van -, mindkettőtök aggályait megbeszélhetitek. Mondd el neki, hogy bár mindkettőtöket érinti a dolog, mégis leginkább a te testedről és jövődről van szó, az egészségügyi kockázatról nem is beszélve. 

Ki kell derítenetek, hogy miért ódzkodik a srác az óvszertől. Ha kellemetlen számára a gumi megvásárlása, nyugtasd meg, hogy ez természetes dolog, és a legtöbben átesnek rajta - ne féljetek, az eladó nem azt nézi, mi van a kosárban, ráadásul ma már sok helyen önkiszolgáló pénztárak is vannak. Ha te elég bátor vagy, felajánlhatod, hogy néhányszor elintézed a vásárlást.

Más védekezési módok

Ha viszont nem ez a baj, és a gumi tényleg kényelmetlen a srác számára, más kompromisszumot is köthettek. Ma már rengetegféle óvszer létezik, kipróbálhattok többet is, hátha valamelyik bejön, de ha még így sem működik a dolog, más védekezési módok után is nézhettek.

Ebben az esetben fontos tudni, hogy egyedül a fogamzásgátló tabletta nyújt a kondoméhoz fogható védelmet a teherbeesés ellen, ez viszont nem véd a betegségektől, és mellékhatásai is lehetnek. Ide kattintva megismerheted a leggyakoribb fogamzásgátló módszereket!

Ezt is szeretjük