Fekete párduc lehet a nagymacska, ami Kiskunhalason kószált: videóra is vették
Az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak.

fekete-parduc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fekete párduc lehet azon a Kiskunhalason készített felvételen, amelyen egy nagy testű macskaféle látható - közölte szerdán a rendőrség, és arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya-, macska-, kecskeméretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat - idéztek egy szakértőt -, az állat ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban, és nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő - többek között internetet nem használó - hozzátartozóikat. Egyes helyszíneken technikai eszközöket is telepítettek - közölték.

A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek. Továbbra is kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot, vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.

A cikk az ajánló után folytatódik

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak.

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házi kedvenc volt, nem sokkal később - a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt - elpusztult.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Ilyenek az állatok, amikor úgy érzik, nem látja őket senki

Az állatvilág legszebb pillanatait örökíti meg egy holland fotós.

Ezt is szeretjük