Pontosan milyen betegségre utalnak az állon növő mitesszerek?
Talán nem is gondolnád, hogy a bőröd állapota egészségügyi problémát is jelezhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mitesszerek kialakulásának számos oka lehet, de ha az arcod egy bizonyos területén állandó a gond, az már gyanakvásra adhat okot, hogy egy esetleges szervi probléma vagy betegség áll a háttérben.

Az arc egyes régiói ugyanis összefüggnek egy-egy belső szervvel, ezért ha valahol rendellenességet tapasztalsz, nem árt utánajárni a dolognak. Tudd meg, mit jelezhetnek az állon lévő mitesszerek!

Nőgyógyászati problémák

Ha az álladon folyamatosan fekete vagy fehér mitesszerek vannak, sőt, olykor fájdalmas, nehezen múló pattanások is kialakulnak az arcod ezen területén, valószínűleg valamilyen nőgyógyászati gond van a háttérben, az áll ugyanis az ivarszervek állapotát jelzi.

Érdemes felkeresned a nőgyógyászt, mert több oka is lehet az áll bőrhibáinak, a méhet, petefészket érintő gyulladástól kezdve a hormonzavarig, amelyeket célzottan kell kezelni, és nem csak a mitesszerek eltüntetése céljából.

A szövődményeket sem árt elkerülni, mert némelyik nőgyógyászati betegség komoly következményekkel, például meddőséggel járhat.

Hét házi szer pattanás ellen

A következő csodaszerekkel megszabadulhatsz a pattanásoktól: csak kevés kell belőlük, így nem kerülnek sokba, ráadásul természetes segítséget nyújtanak a gyulladt puklik ellen.

Gyomorbántalmak

Az emésztőrendszer és a kiválasztószervek a másik terület, amellyel az áll összeköttetésben van, így a mitesszerek nemcsak női betegségeket, de valamilyen gyomorral, vesével és húgyúttal kapcsolatos rendellenességet is jelezhetnek. Egy megejtendő kivizsgáláson túl figyelj oda az egészséges táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre! 

Mit tehetsz ellene?

Helyileg is kezelheted az állon lévő mitesszereket, de ha valamilyen betegség miatt alakultak ki, valószínűleg nem jársz majd sikerrel, ráadásul ez csak felszíni megoldást jelent, a valódi problémát nem szünteti meg.

Egy próbát mindenesetre megér, mert nem biztos, hogy nem külső tényező okozta a pöttyöket: például ha sűrűn megérinted az állad, vagy ha nem megfelelő fogkrémet használsz. Korábbi cikkünkben egy remek házi mitesszereltávolítóról olvashatsz.

Ha belsőleg szeretnéd megoldani a gondot, természetes megoldást jelenthetnek az olyan gyógyteák, amelyek jótékony hatással vannak a hormonháztartásra és a petefészek környékére. Ilyen például a cickafark- és a palástfű tea, amelyeket kúraszerűen is fogyaszthatsz.

Ezt is szeretjük