3 pozitív dolog a munkahelyen, amit nem tud pótolni a home office
Kiderült, mi hiányzik a munkavállalóknak, ha otthonról dolgoznak.

vidam-munkahely
beauty and style
Top olvasott cikkek

A munkahelyen kialakuló emberi kapcsolatok nagyon fontosak az alkalmazottak jólléte szempontjából. Ezek minősége pozitívan és negatívan is befolyásolhatja a dolgozók stressz-szintjét, lojalitását és általános boldogságérzetét. Összességében a cégen belüli társas kapcsolatok a munkahelyi jóllétprogramok sarokkövei. Sorra vettük a jó munkahelyi társas kapcsolatok fő eredményeit.

Megnövekedett boldogságszint

A minőségi kapcsolatok támogatólag hatnak, és az önértékelést erősítik, ez pedig boldogabbá tesz. Egy longitudinális - 79 éven át zajló - harvardi kutatásban 724 férfi életét követték nyomon, és az eredmények azt mutatták, hogy emberi kapcsolataik alapvető kihatással voltak az egészségükre, boldogságukra és életminőségükre. Arra is fény derült a kutatásból, hogy a kapcsolatok minősége sokkal jobban számított, mint a mennyiségük.

Kevesebb stressz

Azok, akik a munkahelyen minőségi kapcsolatokat alakítanak ki, kevesebbet stresszelnek. Shawn Achor - a pozitív pszichológia kutatója, Harvard Egyetem - azt mutatta ki, hogy a jó társas kapcsolatok megléte az alacsonyabb stressz-szint egyik legbiztosabb előrejelzője. Achor azt mondja: - Azok az emberek vészelik át legjobban a stresszt, akik a stresszes helyzet közepette invesztálnak leginkább a társas kapcsolataikba, vagyis pont a fordítottját teszik annak, mint ahogy általában viselkedünk.

Szociális háló

A munkahelyi társas kapcsolatok a lojalitás erősödéséhez vezetnek a kollégák részéről, a sűrű szociális háló ugyanis erősebb szervezeti kultúrát eredményez. Emellett az erős munkahelyi kohézió segíti az együttműködést, a kreativitást és a csapatmunkát is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fentiek miatt fontos, hogy a munkaadók egy olyan vállalati kultúra kialakulását mozdítsák elő, amely megkönnyíti, hogy a munkatársak kapcsolódni tudjanak egymáshoz. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek barátkoznia kellene egymással, vagy hogy ne lehetnének a dolgozók közt súrlódások. Itt egy olyan környezet kialakítására kell gondolni, amely a kölcsönös tiszteletet, a bizalmat és a valahová tartozás érzését támogatja, illetve ezek kialakulását és fennmaradását segíti elő - írta a Forbes alapján a Hrpwr.

Fotók: Getty Images

Ilyen valójában otthonról dolgozni

Előfordul, hogy a dolgozó home office-ban nem feltétlenül úgy néz ki, mint amit a publikum előtt is felvállalna. A tehetséges művészek humorosan mutatták be az otthoni munkavégzés lazább pillanatait.

Ezt is szeretjük