A Magyarország felett elhaladó meteor beragyogta az égboltot - Látványos videó is készült róla

Ritka felvételt készített egy térfigyelő kamera Győr-Moson-Sopron megyében.

meteor

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Naponta számos meteor éri el a Föld légkörét, ám ezeket nagyon ritkán látjuk, hiszen aprók, a legtöbb nappal érkezik, vagy óceánok, lakatlan területek felett tűnnek el.

Éppen ezért ritkaságnak számít, ha egy lakott terület felett, éjszaka jelenik meg a csillagászati jelenség, hiszen így sokkal látványosabb, és egy kis szerencsével még videóra is lehet venni - ahogy az kedd hajnalban Magyarországon is megtörtént.

Látványos videón a ragyogó meteor

A Magyarország felett elhaladó aszteroidát egy biztonsági kamera felvétele rögzítette először, a Győrtől 30 kilométerre lévő Sokorópátkán kapták lencsevégre a látványos jelenséget. A légkörbe belépő objektum fényesen felragyogott, a kék és zöld színei a meteor vas- és nikkeltartalmára utalnak.

Később a csillagaszat.hu csillagászati hírportál is beszámolt a ritka eseményről, megerősítették, hogy a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Csillagászati Intézetének meteorkamerái is levideózták a tűzgömb érkezését. Elmondták, hogy a biztonsági kamerafelvételeket látva kicsinek látták az esélyét, hogy a professzionális berendezések is videóra vették a jelenséget a ködös, borús idő miatt, de a hajnali tűzgömb olyan fényes volt, hogy ezeken is áthatolt, így sikerült megörökíteni. Meglepő módon nemcsak a Dunántúlon, hanem az Alföldön is lehetett látni a fényes meteort.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képeken 9 elképesztő méretű meteor, ami a Földbe csapódott: a legnagyobbat elszállítani sem tudták

Több tonnás meteorok csapódtak a Földbe az évezredek alatt, amik között vannak igazi óriások is.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük