Egy mozdulattal megsemmisíthetők lesznek az elküldött üzenetek - Magyarországra is jön az újítás
A Messengeren és az Instagramon is elérhető lesz az üzenetet megsemmisítő funkció.

messenger-instagram
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legnagyobb közösségi oldalak fejlesztői folyamatosan azon dolgoznak, hogy megkönnyítsék, és élvezetesebbé tegyék a felületeken töltött időt, így nem meglepő, hogy időről időre látványos újításokat vezetnek be.

Ez most sincs másként, ráadásul egy olyan funkció érkezik a Messengerre és az Instagramra, ami sokak életét könnyítheti meg. Az újítás lényegében megsemmisíti az üzeneteket, így azok semmilyen formában nem maradnak fent az utókornak.

Így állítható be az új funkció

Az Eltűnéses mód az üzenet törlésével ellentétben a bekapcsolástól számított egész beszélgetést törli a chat-ablak bezárása után, így mindkét üzenetküldő félnek bele kell egyeznie a használatába, így értelemszerűen nem csak az egyik, hanem mindkét felhasználótól eltűnnek az üzenetek.

okostelefon
Fotó: PM Images / Getty Images Hungary

Ezt úgy lehet aktiválni, hogy a beszélgetés felületén felfelé kell húzni a képernyőt, így egy olyan felület keletkezik, ami lezárás után megsemmisíti az üzeneteket. Ha valaki kétszer húzza felfelé az ujját a képernyőn, akkor visszaáll az egész beszélgetés a hagyományos formába, ahol megmaradnak a leírt mondatok, képek és GIF-ek is. A Messenger és az Instagram is csak ismerősök számára teszi lehetővé a funkciót, így akik nem igazolták vissza egymást, azoknál ez nem fog működni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az új fejlesztés nemcsak az egész csevegést tünteti el, de ha az egyik fél képernyőmentést készít, mielőtt köddé válik a beszélgetést, arról a másik felhasználó is kap értesítést, így semmi nem marad titokban. Az Eltűnéses mód már bemutatkozott Amerikában és néhány más országban, Európába - és ezzel együtt Magyarországra - november 16-tól kezdik bevezetni, ám pár napot igénybe vehet, míg mindenkinél megjelenik a funkció.

Ilyen volt a Facebook elődje a 16. században: a könyv, ami minden tehetős ember életében fontos szerepet játszott

Az album amicorum, azaz a barátok könyve árulkodott tulajdonosa népszerűségéről és kapcsolati hálójáról is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük