Ennyi ukrajnai menekült regisztrált eddig Magyarországon: egy rekord is megdőlt a múlt héten
Kiderült, eddig mennyien adtak be kérelmet.

DEBRE20220314009
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt egy hét alatt 3350-en nyújtottak be kérelmet menedékeskénti elismerésük érdekében - tájékoztatta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az MTI-t vasárnap este. Az orosz-ukrán háború kezdete óta az elmúlt héten minden eddiginél nagyobb számban regisztráltak menedékesként - jegyezte meg közleményében a hivatal.

A főigazgatóság a háború kitörése óta összesen 7749 személy kérelmét regisztrálta a 2022. március 27. 6:00 órai adatok szerint. A közleményben kiemelték: a főigazgatóság minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel. A rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen zajlik - tették hozzá.

Az ukrajnai lakosság és a határon már átért menekültek számára minden apró jótett sokat jelent. Civilként is több módon is lehet támogatni a bajbajutottakat, akár étellel, ruhákkal vagy szálláshellyel. Összegyűjtöttünk nyolc olyan szervezetet, amik lehetővé teszik, hogy eljussanak a felajánlások a háború érintettjeihez: ha te is segítenél, kattints ide! Ez természetesen nem a teljes lista, ezeken kívül még számos olyan hely és szervezet van, amik folyamatosan várják a felajánlásokat.

Nem árt vigyázni: az adománygyűjtés kapcsán sajnos sok olyan kétes szervezet is felbukkant, amelyek arcátlanul nyúlják le a menekülteknek szánt pénzt. Az etikus hackerek segítő szándéka mellett egyre több pénzsóvár csaló próbálja hamis adományozási felhívással kihasználni a válságos időszakot. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Így menekült meg Ukrajnából az interneten híressé vált macska

A jól ismert cica és családja nemrég a háború miatt igazán nehéz helyzetbe került, kénytelenek voltak menekülni.

Ezt is szeretjük