Fontos dolgot kért a Heim Pál Gyermekkórház: lelki segélyt is nyújtanak a menekülő gyerekeknek
Nemcsak testi, de lelki segítséget is nyújtanak a gyermekkórházban az Ukrajnából menekülőknek.

gyerek-menekültek2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Ukrajnából érkezett, egészségügyi ellátásra szoruló gyermekeket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet a hét minden napján 0-24 óráig fogadja, a kommunikációt szükség esetén ukrán nyelvű tolmács segíti.

Magas színvonalú kórházi háttérrel biztosítják a gyors, szakszerű és ingyenes ellátást 0-18 éves korig. A Sürgősségi Forró Drót +36 80-200-223 (ingyenesen hívható zöld szám).

Nemcsak a testi, hanem a lelki egészség is fontos

Az Ukrajnából érkező gyermekek mielőbbi ellátása érdekében a Sürgősségi Forró Drót ingyenesen hívható +36 80-200-223 zöld száma áll rendelkezésre minden gyermekegészségügyi ellátással kapcsolatban felmerülő kérdés esetén (betegellátás, beutalás, tanácsadás, Covid-19 oltás, gyermekek hiányzó és folytatólagos kötelező oltásai stb.) a nap bármely szakában, emellett ukrán nyelvű segítségre is lehetőség van. 

gyerek-menekültek3
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Lelki Krízis Gyermekambulancia száma +36 30 44 34 751. A háború és az otthon elhagyásával járó stressz, valamint a veszteségek és gyász feldolgozását a Lelki Krízis Gyermekambulancián külön specialisták segítik.

Az intézet köszöni azt az összefogást és bizalmat, mely a jelenlegi háborús helyzetben feléjük árad. Gyermekkórházuk minden munkatársával és tudásával továbbra is a gyermekgyógyítás országos bázisa marad. Mind az Üllői úti, mind pedig a Madarász utcai kórházaik készenlétbe helyezése a folyamatosan növekvő menekült családok mennyiségével arányosan történik. Sürgősségi, intenzív, baleseti és traumatológiai osztályaik egymást kiegészítve változatlanul, az ország egész területéről fogadnak súlyos, életveszélyes állapotú, intenzív ellátást is igénylő betegeket. Az országos gyermekgyógyászati feladataik ellátása mellett felkészültek a készenlét fokozására a várható terhelés növekedése esetén. Minden orvosi szakterülettel és szolgáltatással képesek az egészségügyi ellátást biztosítani a hazánkban biztonságot kereső vagy átvonuló menekült gyermekek gyógyítására.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és beszállítóik folyamatos támogatása mellett zavartalan a gyógyszer, vér, vérplazma, infúzió, egyéb segédanyagok pótlása, valamint a szükséges orvostechnikai eszközök biztosítása. Főgyógyszerészük felkészült a huzamosabb idejű, megváltozott körülményű betegellátás zavartalan gyógyszerkészítményekkel történő ellátására, valamint az ukrán gyógyszerkészítményeket helyettesítő hazai gyógyszerek azonosítására.

Kerüljük a személyes adományokat

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kórházban tartózkodás a legszükségesebb időre korlátozódjon, és ez idő alatt segítik a gyermekeket a menekülés okozta pszichés vagy mentális ártalom feldolgozásában. A hozzátartozókkal való szoros együttműködéssel, a szülői jelenlét biztosításával, a gyerekeknek tetsző környezettel, szeretetteli gondoskodással szeretnék minimálisra csökkenteni pszichés terhelésüket, ezzel is elősegítve gyorsabb gyógyulásukat.

gyerek-menekültek1
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet köszöni az eddigi támogatásokat és felajánlásokat, mellyel közösen vesz részt mindenki a humanitárius segítségnyújtásban. 

Az intézet arra kér mindenkit, hogy támogatásaikat ne személyesen tegyék meg, hanem alapítványukon keresztül. Ez most a leggyorsabb módja az azonnali szükségleteink beszerzéséhez:

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

MagNetBank: 16200182-00067427

Aki pedig az 1%-os felajánlással szeretne segíteni, akkor az alábbi technikai számra lesz szükség: 19650397-1-42

Így menekülnek háziállataikkal az emberek a háborús zónából

A háziállatok és a gazdik egymásra támaszkodnak a nehéz pillanatokban.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük