Már nyakig elnyelte a sár a salgótarjáni tehenet, amikor megérkezett a segítség: fotókon a rendhagyó mentőakció

Egy pórul járt salgótarjáni tehén furcsa módját választotta az államalapítás megünneplésének.

GettyImages-925984862 (3)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy szokatlan mentőakcióról osztott meg képeket a Facebook-oldalán

Egy pórul járt salgótarjáni tehén furcsa módját választotta az államalapítás megünneplésének, és ha nem érkezik meg a gyors és szakszerű segítség, az eset nagyon szomorúan is végződhetett volna.

Megmentették az elsüllyedt tehenet

A pórul járt tehén augusztus 20-án délelőtt tévedt egy lápos, mocsaras területre, ahol nyakig süllyedt az ingoványban. Már éppen kezdte feladni a sárral folytatott, kilátástalannak tűnő küzdelmet, amikor a megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a Karancs Speciális Mentőszolgálat Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület emberei kiértek a helyszínre. 

Mivel az állat nem volt épp pehelysúlyú, a megmentéséhez a mentésben részt vevők kitartása és szakértelme mellett szükség volt egy munkagépre, kötelekre és hevederekre is. A sárból kiemelt boci a képek alapján eleinte elég szomorú látványt nyújtott, de miután megmosdatták a szakemberek, egy kicsit felélénkült. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a képekhez mellékelt szöveges bejegyzésben viccesen megjegyzi, hogy a wellnessrészleg nem mindig jó döntés, és hogy az agyagpakolás ebben az esetben nem hatott a tehén ráncai ellen. Remélik, hogy a boci tanult az esetből, és többet nem fog elkószálni a megszokott területről. 

Szerencse, hogy a bajba jutott állat ilyen profi segítséget kapott, mert nagyobb baj is történhetett volna!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mentősök segítettek a bajba jutott Buksin: jó kezekbe került, miután megsérült a gazdája

Megsérült egy kutyáját sétáltató, negyven év körüli férfi a Margitszigeten. A kihívott mentők perceken belül a helyszínre értek, és ellátták a sérültet, akit ezután kórházba szerettek volna szállítani.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük