Már nyakig elnyelte a sár a salgótarjáni tehenet, amikor megérkezett a segítség: fotókon a rendhagyó mentőakció
Egy pórul járt salgótarjáni tehén furcsa módját választotta az államalapítás megünneplésének.

GettyImages-925984862 (3)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy szokatlan mentőakcióról osztott meg képeket a Facebook-oldalán

Egy pórul járt salgótarjáni tehén furcsa módját választotta az államalapítás megünneplésének, és ha nem érkezik meg a gyors és szakszerű segítség, az eset nagyon szomorúan is végződhetett volna.

Megmentették az elsüllyedt tehenet

A pórul járt tehén augusztus 20-án délelőtt tévedt egy lápos, mocsaras területre, ahol nyakig süllyedt az ingoványban. Már éppen kezdte feladni a sárral folytatott, kilátástalannak tűnő küzdelmet, amikor a megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a Karancs Speciális Mentőszolgálat Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület emberei kiértek a helyszínre. 

Mivel az állat nem volt épp pehelysúlyú, a megmentéséhez a mentésben részt vevők kitartása és szakértelme mellett szükség volt egy munkagépre, kötelekre és hevederekre is. A sárból kiemelt boci a képek alapján eleinte elég szomorú látványt nyújtott, de miután megmosdatták a szakemberek, egy kicsit felélénkült. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a képekhez mellékelt szöveges bejegyzésben viccesen megjegyzi, hogy a wellnessrészleg nem mindig jó döntés, és hogy az agyagpakolás ebben az esetben nem hatott a tehén ráncai ellen. Remélik, hogy a boci tanult az esetből, és többet nem fog elkószálni a megszokott területről. 

Szerencse, hogy a bajba jutott állat ilyen profi segítséget kapott, mert nagyobb baj is történhetett volna!

Mentősök segítettek a bajba jutott Buksin: jó kezekbe került, miután megsérült a gazdája

Megsérült egy kutyáját sétáltató, negyven év körüli férfi a Margitszigeten. A kihívott mentők perceken belül a helyszínre értek, és ellátták a sérültet, akit ezután kórházba szerettek volna szállítani.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük