Mindenkit meglepett, ahogy ez az oroszlán kinéz: nem mindennapi sörénye van
Bubifrizurával virít az oroszlán: sokaknál felháborodást váltott ki.

GettyImages-155283971
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kínai állatkertben egy frufruval járkáló hím oroszlánról készültek fotók, és terjedtek el széles körben az interneten. Sokakban felmerült a kérdés, hogy hogyan sikerült a személyzetnek ilyen frizurát vágnia az oroszlánnak. Az állatgondozók azt állítják, nincs benne a kezük az érdekes jelenségben.

Minden oroszlán sörénye különböző, mivel a klíma és egyéb tényezők befolyásolják a szőrzetüket. A kutatások szerint a sörény a harc során megvédi fejüket és nyakukat. Sokan úgy vélik, a funkciója közé tartozik még, hogy félelmetesebbnek tűnjön az ellenségei szemében, és vonzóbb legyen a nőstény állatok szemében.

Mindenkit meglepett, ahogy ez az oroszlán kinéz

Az oroszlánsörény a faj legfelismerhetőbb tulajdonsága, és bár formája és színe sokféle lehet, azt elmondhatjuk, hogy szinte soha nem rendelkezik ehhez hasonló rendezett, "szalonos" megjelenéssel. Azonban ez a példány a kínai guangzhoui állatkertben, amely a közelmúltban lett internetes sztár, fodrászszalonba illő, kifogástalan sörényt visel, amely a bébifrufrut utánzó fazonnak tűnik. Az egyedi megjelenés hatalmas vitát robbantott ki az interneten: sokan az állat szőrének levágásával vádolják az állatkert személyzetét, amit az állatkert többször is cáfolt.

lion-mane

Nehéz elhinni, hogy a frizura nem emberi kéz munkája, de a Guangzhou Állatkert munkatársai váltig állítják, hogy nem mentek ollóval az oroszlán közelébe. Egy hivatalos közlemény szerint az oroszlán sörényének levágása túl veszélyes, és azt is kijelenti, hogy az oroszlán sörényének egyedi kinézetét a Guangzhouban uralkodó páratartalom is okozhatja.

Kevesen vették komolyan az állatkert kijelentését, sőt valaki a közösségi médiában hazugsággal vádolta meg őket, kijelentve, hogy amikor pár hónapja utoljára járt ott, az oroszlánnak normális sörénye volt, most pedig úgy néz ki, mint aki a hajszalonból jött ki.

Az állatkert kitart amellett, hogy semmi közük a sörény bizarr kinézetéhez, és hogy az állatok a szőrük nyalogatásával ápolják magukat, ami megváltoztathatja sörényük formáját.

 

 

Gyönyörű képeken mutatta be az oroszlánok világát a fotós

Tekintély, magabiztosság, erő - így lehetne legjobban jellemezni a brit fotós képein szereplő nagymacskákat.

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük