Szokatlan viselkedésen kapta az oroszlánokat egy őr a kihalt nemzeti parkban
A parkőrök ilyesmit legfeljebb a hideg éjszakákon látnak, nem melegben, fényes nappal.

oroszlan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai: az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől március 25. óta a koronavírus-járvány miatt lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el, és az orvvadászok elől védi az állatokat. Mint elmondta, a felvételt autójából, alig ötméteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

- Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel - idézi a BBC.com Sowryt. A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj.

A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom. Sowry ugyanakkor kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. - A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad - fogalmazott.

Kiemelt kép: Getty Images

Az állatvilágra is hatással van a koronavírus

Nagyon szokatlan jelenséget kaptak lencsevégre Thaiföld egyik ókori városában, Lopburiban is. Mivel a koronavírus-járvány szinte teljesen befagyasztotta a turizmust, a kialakult helyzet miatt néptelenné vált utcákon több tucat majom randalírozik.

Ezt is szeretjük