Megvizsgálták a köhögő tigrist: kiderült, hogy elkapta a koronavírust
Az állatkerti tigris mellett több nagymacska tesztje is pozitív lett.

tigris
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

New York egyik állatkertjének több nagymacskája is megfertőződött a koronavírussal - jelentette be az amerikai szövetségi agrárminisztérium - USDA - közleményben vasárnap este. Ez az első eset, hogy tigrisnél és oroszlánnál kimutatták a vírust.

New York Bronx negyedének állatkertjében Nadia, az egyik négyéves maláj tigris szervezetében bukkantak először a kórokozóra.

Pozitív lett a koronavírusteszt

A minisztérium közleménye szerint Nadiát azt követően kezdték el vizsgálni, hogy szárazon köhögött, és étvágytalan lett. Először megröntgenezték, vérmintát vettek tőle, és ultrahangos vizsgálatokat végeztek el rajta, majd - tekintettel a New Yorkban tomboló koronavírus-járványra - megcsinálták a vírustesztet is.

A többi nagymacskát szintén tanulmányozták, és kiderült, hogy további három tigris és három oroszlán is megfertőződött. Ez az első eset, hogy tigrisnél és oroszlánnál kimutatták az új típusú koronavírust.

Az állatkertet még március közepén bezárták, az első tigrisen annak a hónapnak a végén jelentkeztek a betegség tünetei. Paul Calle, az intézmény főállatorvosa úgy véli, hogy a nagymacska az állatkert egyik fertőzött, de tünetmentes alkalmazottjától kapta el a vírust.

A cikk az ajánló után folytatódik

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

A szövetségi minisztérium szerint nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés emberről állatra is terjedhet, de közleményében óva intette a már fertőzéssel diagnosztizáltakat attól, hogy kedvenc háziállataik közelében legyenek.

A képek illusztrációk. Forrás: Getty Images.

Netes szenzáció lett a gyanútlanul pihenő kutyából

Annak ellenére, hogy legtöbbünk otthon ragadt, és nem tudjuk a múzeumokban rejlő művészi alkotások csodáit magunkba szippantani, még nem jelenti, hogy a mindennapokba ne lehessen becsempészni őket.

Ezt is szeretjük