A járványhelyzet súlyos következménye: nemcsak az embereket érinti a veszély
Táphiány van az állatmenhelyeken, az intézményeknek adományokra lenne szükségük.

allatmenhely
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek - hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Állatvédők Országos Szervezete, röviden MÁOSZ.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben arra kérik a lakosságot, hogy tápadománnyal segítse az állatmenhelyeket. Ez online rendeléssel és fizetéssel otthonról is megoldható - tették hozzá.

A MÁOSZ közölte: Magyarországon mintegy 140 aktív, a feladatellátással közvetlenül foglalkozó ilyen szervezet működik, amelyből nyolcvan nagy létszámú menhelyet üzemeltet. Ezek egyszerre összesen mintegy 8-10 ezer kisállatot, kutyát, macskát gondoznak.

Az állatmenhelyek és az állattartó telepek zavartalan működése nemcsak állatvédelmi, hanem kiemelten fontos közegészségügyi és járványügyi kérdés is - hangsúlyozták.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Eddig nem látott összefogás indult el az országban

Így segítik egymást a koronavírus alatt a magyarok: rengeteg megható kezdeményezés indult az országban, melyekkel egymás helyzetét próbálják könnyebbé tenni az emberek ebben a nehéz helyzetben.

Ezt is szeretjük