Rosszul jártak a majmok: az állatvilágra is hatással van a koronavírus
Thaiföld egyik ókori városában a majmok elkezdtek nagyon furcsán viselkedni.

koronavíusos majmok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon szokatlan jelenséget kaptak lencsevégre Thaiföld egyik ókori városában, Lopburiban. Mivel a koronavírus-járvány szinte teljesen befagyasztotta a turizmust,  a kialakult helyzet miatt néptelenné vált utcákon több tucat majom randalírozik.

Helyi lakosok szerint a 800 éves város kedvelt turistalátványosságai épp ezek az egzotikus makákók. Ám amióta csökkent a látogatók forgalma, az állatok is megváltoztak.

Tömegverekedés az utcán

Mivel átmenetileg már nem érkeznek turisták a városba, akik különböző csemegékkel etetnék őket, nemrégiben a kis majmok bandákba verődve dulakodtak a régi város főutcáján az élelemért.

- Általában nyáron van az igazi turistaszezon, de a járvány kitörése miatt olyan kevesen jönnek, hogy még az egyébként mindig pezsgő piac is elcsendesült - jelent meg Sasaluk Rattanachai nyilatkozata a LiveScience oldalán. - Egyszerűen nem jön elég turista ahhoz, hogy elegendő élelemhez jussanak a majmok.

Több ezer makákó él Lopburi városában és Phra Prang Sam Yot templomegyüttesében. A város még külön fesztivált is tart tiszteletükre, ahol a látogatók gyümölcs- és zöldségtornyokat építenek, hogy a templomi majmok jóllakjanak. Most ennek hiánya érződik. Több tucat templomi makákó indult élelemkeresési útra a városba, ahol a városi majmokkal kerültek összetűzésbe. És hogy mi bőszítette fel őket ennyire? Mindössze egy joghurtospohár. A perpatvar jó tíz percre még a közlekedést is megbénította.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

- Soha nem láttam még ilyen verekedést, amióta élek - mondta Sasaluk -, általában maximum 5-10 majom verekszik össze. 

A nap végére a helyi lakosok különböző ételeket hagytak a templomi majmoknak, hogy elkerüljék a jövőben a hasonló vérmes összecsapásokat. 

A koronavírus váratlan hatása: komoly környezeti változásokat okozott a járvány

Az alábbi képeken megnézheted, miként hatott a környezetre, a levegő minőségére és az állatvilágra a hétköznapi élet megszokott ritmusának változása. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük