A Miskolcon járkáló medve itt lehet most - Több lakott területen is felbukkant a napokban

A Miskolcon barangoló medvét már videóra is vették, ám a rendészek még mindig nem találják.

medve
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Különös napokat élnek át a miskolciak, hiszen egy nagyobb méretű medve már napok óta rettegésben tartja a város lakóit, ám az elfogása nem olyan egyszerű. A Bükki Nemzeti Park, valamint a Vadaspark rendészei nem találják, a keddi információk alapján pedig az is lehet, hogy már elhagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhelyet.

A nagytestű állatot először a miskolci önkormányzati rendészet kamerái rögzítették vasárnap hajnalban, de Lyukóvölgyben már napokkal előtte is találtak aggasztó, medvére utaló jeleket, mint a sárban hagyott mancsnyom és a szőrcsomók.

Az elmúlt napokban többször is látták

Az MTI információi szerint a kamerafelvételek után a miskolci önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és az önkormányzati rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre. Emellett a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra is rávilágítottak, hogy a medvét kerülni kell. A közleményben úgy fogalmaznak: a medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen, a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig éppen az anyamedvékhez köthető.

Ezt követően hétfőn szintén látták, és videóra is vették a szabadon kószáló medvét, először egy elhagyott telken, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés közben zavarta meg az állat. A tulajdonos - elmondása szerint - alig tudott az autójába beugrani, hogy értesítse a rendőrséget.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kedden már sokkal jobb hírekkel szolgáltak a helyieknek: az önkormányzat szerint a medve valószínűleg elhagyta a lakott területet a Csanyik-völgy irányában. Ettől függetlenül továbbra is arra kérik a lakosságot és a kirándulókat, hogy vigyázzanak az erdőben vagy a gyümölcsösök közelében, kutyát pedig csak pórázon ajánlott ezeken a helyeken sétáltatni. A Bükki Nemzeti Park összeállított egy listát arra az esetre, ha valaki szembe találja magát a nagytestű és veszélyes állattal, milyen teendők vannak ebben a helyzetben.

4 különleges vadállat, amivel a magyar erdőkben találkozhatsz: sokan nem tudják, hogy itt is élnek

A különleges állatok a magyar erdőkben is otthonosan mozognak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük