Váratlan látogatót rögzített a méhész kamerája: szenzációs ötlete támadt

Miután egy éhes medve többször kárt tett méhkaptáraiban, a férfi elhatározta, hogy mézkóstolót csinál a portájából.

Ötletes méhészek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Micimackó óta bizonyára mindenki tudja, hogy a medvék odavannak a mézért. Imádatukat azonban nehezen, vagy inkább sehogy sem kontrollálják, ám ezzel gyakran bosszúságot okoznak a méhészeknek.

A török származású Ibrahim Sedef hasonló cipőben járt, és jó ideig képtelen volt biztonságban tartani készleteit egy torkos mackótól. Ám miután rejtett hőkamerát szerelt udvarába, a megoldás egyszeriben kézenfekvővé vált. Természetesen anélkül, hogy bántódása esett volna az állatnak.

Ötletes dolgot eszelt ki a méhész

Sedef mindenfélét kipróbált a maci távol tartására: előbb fémketrecet vont a méhkaptárak köré, de ez nem jelentett akadályt. Ezután következett az elterelés kenyér, gyümölcs és más finomságok formájában. Persze ezzel is kudarcot vallott, ezért rejtett hőkamerát szerelt az udvarra, hogy megfigyelje az állat mozgását. Nem véletlenül.

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Nyitókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük