Éhes farkas próbálta ellopni a grizzly medve zsákmányát: lenyűgöző pillanatot rögzített a kamera

A farkas ijesztően közel merészkedett az óriási grizzly medvéhez.

grizzly és farkas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy fotós hihetetlen közelségben örökítette meg egy medve és farkas párosát a Yellowstone Nemzeti Parkban. Igen ritka pillanatot sikerült lencsevégre kapnia. 

Seth Royal Kroft vadfotóst értesítették arról, hogy egy nagy grizzly medve elejtett egy szarvasbikát, így azonnal a tett helyszínére érkezett, hogy megörökítse a medvét a zsákmányával.

A pimasz farkas

A lelkes fotós hajnali kettőkor már a kocsijába pattant, és reggel 6-ra meg is érkezett a Yellowstone Nemzeti Parkhoz. A nagyrészt Wyoming területén elterülő park Idaho és Montana részeire is átnyúlik és igen változatos állatvilágnak ad otthont.

Seth Royal Kroft, amint megérkezett a nemzeti parkot átszelő folyóhoz, a túlpartján rögtön észrevette a hatalmas grizzly medvét. Amikor a hajnali köd felszállt, beállította kameráját a tökéletes felvétel érdekében.

medve farkas
Fotó: Seth Royal Kroft

- Nagyon izgultam. Már volt dolgom fekete medvékkel kempingezés közben az évek során, de ők általában jámbor állatok. Csak néhány alkalommal volt szerencsém grizzly medvével találkozni, és csak a Yellowstone parkban. És azt kell mondjam, azóta mindig magamnál hordom a medveriasztó sprayt, hogyha medve lakta területekre érkezek - mondta a fotós.

A grizzly mellett felbukkant egy farkas is, és a videón jól látszik, hogy egy kicsit sem érdekelte a nagy medvét a másik csúcsragadozó. 

- A nagytestű állat jól tudta, hogy egyetlen farkas nem jelent fenyegetést számára. A farkas pedig úgy tűnt, mintha még játékosan pimaszkodna is. Ahogy egyre közeledett a szarvastetemhez, már-már olyannyira, hogy elérje, csak akkor mozdult a medve, hogy visszahőköljön a betolakodó. Összesen négyszer próbálkozott a farkas, mielőtt visszavonult az erdőbe - nyilatkozta a férfi a Bored Panda oldalán.

Seth Royal Kroft már egészen fiatal kora óta tudta, hogy a vadvilág szerelmese. Pályafutását egyszerű kézi kamerával kezdte. - Minden állatot lefotóztam, ami csak az utamba került - mondta. - Visszatekintve, az akkori vadvilágképeim borzalmasra sikeredtek, de ebből tanul, és fejlődik az ember. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A felvétel jól mutatja, mennyire megérte a fényképezésbe fordított idő és energia. Reméljük, még sok hasonló, páratlan pillanatot fog megörökíteni az élővilágból.

Váratlan látogatót rögzített a méhész kamerája: szenzációs ötlete támadt

Sedef mindenfélét kipróbált a maci távol tartására: előbb fémketrecet vont a méhkaptárak köré, de ez nem jelentett akadályt. Végül rejtett hőkamerát szerelt az udvarra, hogy megfigyelje az állat mozgását. Nem véletlenül.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük