Disney-mesébe illően cuki jelenetet rögzített egy kamera a vadonban

Elképesztő barátságok tudnak születni az állatvilágban különböző fajok között. Most is meglepő videó látott napvilágot.

prérifarkas nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy prérifarkast kaptak lencsevégre, ahogy sürgetve invitálta az egyébként igen lassú borz barátját felfedezőútra, egy csatornába, amin keresztül átvágtak egy kaliforniai autópálya alatt. 

A videó szinte felrobbantotta az internetet, mindenkit teljesen letaglózott a két állat szövetségének a látványa. 

Az állatvilág szövetségesei

Bármennyire is furcsának tűnik, a prérifarkasok és a borzok között nem ritka ez a fajta együttműködés. Gyakran járnak együtt vadászni, ugyanis mindkét állat hozzászokott már a föld alatti élethez. A borzok, mivel lassabbak a prérikutyánál, hátul cammognak, mintegy hátvédként működnek a vadászatok alatt. A prérikutya pedig elöl igyekszik elkapni a gyors zsákmányokat, így tökéletes csapatot alkotnak. A videóban is jól látszik a felállás. 

Azért senkit ne tévesszen meg a látszat, a két faj tagjai nem örök barátok, ha úgy alakul, még egymásra is vadászhatnak. Akárhogy is, az állatvilágban sok faj alkalmazza az együttműködés módszerét, ami olyankor is nagy segítség lehet, ha két ragadozóról van szó. Hasonló módszer figyelhető meg a korallzátonyokon vadászó angolnák között is, vagy a delfinek és a sirályok együttműködésénél. A sirályok jelzik a delfineknek, hogyha egy halraj van a partvonalak közelében, az odaérkező delfinraj pedig szó szerint kisöpri a halakat a vízből ahogy hullámokat vernek. Eközben ők jóllaknak, és a figyelmeztető madarak is jól járnak. 

A prérifarkasok és a borzok esetében is ez figyelhető meg. Mindkét faj különböző stratégiát követ vadászáskor, aminek kombinálásával nagyobb eséllyel jutnak elemózsiához, mint egymás nélkül.

Tündérmesébe illik a ló és a cica barátsága - Megható fotókon a különleges kapcsolat

Champy és Morris minden napjukat együtt töltik, a cica imád a ló hátán csücsülve pihenni, és gyakran tesznek közös sétákat is, melyek során Morris lóháton élvezheti a kilátást. Nézd meg képeken a szívmelengetően cuki párost!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük