Hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön: Gulyás Gergely nemrég jelentette be

Ismét szigorít a járványügyi intézkedéseken a kormány.

D  AS20201008008
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ismét egyre többen fertőződnek meg a koronavírus miatt, ezért újra korlátozó intézkedéseket rendelt el a kormány. Budapest önkormányzata korábban már jelezte, hogy mindenkinek ajánlják a maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón bejelentette, hogy november 1-től, hétfőtől ismét kötelezővé válik a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön.

Ezeket a döntéseket jelentette be a kormány

Gulyás Gergely elmondta, hogy az előrejelzések sokfélék a járvánnyal kapcsolatban, de a negyedik hullámban a fertőzöttek száma ugrásszerűen nőni fog, a kórházban kezeltek száma kisebb mértékben, de szintén emelkedni fog, így a helyzet intézkedéseket indokol. A miniszter az oltások fontosságát is hangsúlyozta, az állami szerveknél széles körben elő fogják írni az oltási kötelezettséget, az önkormányzatoknál a polgármesterek lesznek jogosultak dönteni erről.

GettyImages-1284281806
Fotó: dmphoto / Getty Images Hungary

Az alábbi intézkedéseket jelentették be csütörtökön a Kormányinfón:

  • A munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy a munkavégzés feltételeként előírják a védőoltást az alkalmazottak számára, ha ezt szükségesnek látják.
  • A közösségi közlekedési eszközökön november elsejétől kötelező a maszkviselés.
  • Az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat vezetnek be. A szociális intézményekben az intézményvezetők dönthetnek erről.

4 jel, hogy ideje lecserélni a maszkot a szakértők szerint: ha elhasználódott, már nem nyújt védelmet

Ha ezeket tapasztalod, nem véd kellőképpen a maszk. A szakértők elárulták, milyen jelek utalnak arra, hogy ideje újat venned helyette.

(Borítókép forrása: Kovács Tamás / MTI)

Ezt is szeretjük