Gyönyörű fotók készültek a Mars sarkvidékéről: soha nem láthattunk ehhez hasonlót
A kínai űrszonda olyan fotót készített, amilyet korábban nem láthattunk.

mars-kép
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kutatók által az egyik leginkább ismert bolygó a Mars, hiszen folyamatosan vizsgálják a felszínét és kialakulásának körülményeit. Nemrég a Tianven-1 kínai űrszondához tartozó, de attól külön repülő kamera is a vörös bolygó közelében volt, ahol elképesztő felvételeket készített.

A space.com információi szerint a kamera wifi segítségével küldte tovább a képet az űrszondára, ami jól látható a fotó előterében. A felvétel azonnal népszerűvé vált a közösségi oldalakon, és még az űrkutató mérnököket is ámulatba ejtette.

Soha nem láthattunk még ilyen képet

A fotó különlegessége, hogy soha nem készült még hasonló egy Mars körül keringő eszközről, arról nem beszélve, hogy a bolygó sarkvidékét is jól ki lehet venni. A Tianven-1 2021 februárjában érkezett meg a Marshoz, májusban pedig levált róla a Csu-zsung masrjáró, ami folyamatosan vizsgálja a bolygó felszínét. 

A képeknek gyakorlati haszna is volt, felfedve a szonda állapotát több mint egyévnyi űrben töltött év után. A program vezető rendszertervezője, Sun Zezhou elmondta, hogy a kép bebizonyította, hogy a szonda remek állapotban van, és a marsjáró is jó munkát végez, május és december között 1400 métert tett meg.

Elképesztő panorámafelvételt mutatott a NASA marsjárója

A felvétel olyan hatást kelt, mintha tényleg a Marson állnánk.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük