Mennyire boldogok a magyarok? Kiderül a felmérésből!

24 országban végeztek közvélemény-kutatást az általános boldogságra vonatkozóan.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már kiderült, hogy a legintelligensebb nemzetek között vagyunk, de mit gondolsz, vajon mennyire boldog a magyar ember a világ átlagához képest?

Az Ipsos tavaly év végi felméréséből kiderül, elmaradunk-e a többi nemzettől. A boldogságot nagyban befolyásolja a társadalmi és a gazdasági helyzet is.

24. hely

A gazdasági helyzetnek van hatása az emberek mindennapi hangulatára, de nem csak ettől függ, hogyan érzik magukat. Világszerte csupán 37% minősíti országa gazdaságát jónak, az életüket harmonikusnak, felhőtlennek értékelő polgárok aránya viszont ennél jóval magasabb, 75%.

Magyarországon is hasonló tendenciát érzékelünk: 12% elégedett a gazdasággal, és 53% tartja boldognak magát.

Ezzel az eredménnyel hazánk a 24 országot felölelő boldogságrangsor utolsó helyére szorult - ezek a legfontosabb megállapításai annak a közvélemény-kutatásnak, amelyet az Ipsos a tavalyi év végén készített 24 országban 18 ezer fő megkérdezésével.

Nálunk a világon a legmagasabb az áfakulcs

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ez a helyzet a nagyvilágban

A világ polgárainak többsége elégedett a sorsával, 75%-uk boldognak érzi magát. Leginkább az indonézek élvezik az életüket - 92% -, akiket a kanadaiak - 86% -, a svédek - 85% - valamint az indiaiak, az amerikaiak és az ausztrálok következnek - 84-84%. A rangsor alsó részében találhatjuk az oroszokat és a spanyolokat, előbbieknek 59, utóbbiaknak 58%-a tartja magát boldognak.

A lista utolsó helyén a magyarok szerepelnek - a hazai lakosság 53%-a éli derűsen a hétköznapokat. A társadalmi státusz két fontos összetevője, az iskolai végzettség és a jövedelmi helyzet nagymértékben befolyásolja az emberek érzéseit, nálunk és más országokban is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hazánkban az alapfokú végzettségűek 38, az érettségizettek 56, a diplomások 64%-ának alapvetően pozitív érzelmei vannak a mindennapok során. A szerény anyagi körülmények között élőknek 48, az átlagos jövedelmi helyzetben lévőknek 56%-a élvezi az életét, a jómódúak körében arányuk kimagasló, 77%. További sajátosság, hogy a magyar fiatalok kétharmada, a középkorúak fele, az idősek négytizede tekinti magát boldog embernek.

Ezt is szeretjük