Ezt nem gondoltad volna a magyarokról
Végre jók vagyunk valamiben!
Egészen meglepő eredményeket hozott egy idei felmérés a magyarok gyengéd érzelmeiről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem túl gyakori, hogy egy világszintű felmérésben Magyarország pozitív helyezést ér el. Az arra vonatkozó kutatásban, hogy melyik országba jó születni manapság, kifejezetten elkeserítő lett az eredmény. 

Így szeret a világ: színek és százalékok

Egy korábbi felmérés azonban megmutatja, hogy ha nem is vagyunk a legtehetősebb nép, a szívünk a helyén van. Íme, a boldogító részletek, amelyek a karácsony közeledtével ismét aktualitást nyernek.

Kik szeretik egymást?

Évek óta végez felmérést a Gallup nevű cég arra vonatkozóan, hogy mekkora a szeretet a világ különböző tájain.

A 136 országot felölelő kutatás eredményeit idén februárban, Valentin-nap tájékán tették közzé, és a kérdések arra vonatkoztak, mennyire érezték magukat szeretve az emberek a szerelmesek napján.

Végül az alapján adták meg a végeredményt, hogy a megkérdezett személyek hány százaléka válaszolt igennel az arra vonatkozó kérdésre, hogy szeretve érezte-e magát Valentin-napon.

A legkiemelkedőbb eredményt a Fülöp-szigetek érte el, példamutató 93%-os eredménnyel, utánuk jött Ruanda, 92%-kal, a dobogó harmadik helyén pedig Puerto Rico végzett, 90%-kal.

A legrosszabb arányok Oroszországban, Közép-Ázsiában és Kelet-Európában születtek, de Etiópia és Marokkó sem remekelt a felmérésen. Az Amerikai Egyesült Államokban átlagosan az emberek 81%-a válaszolta azt, hogy szeretve érezte magát a szerelmesek napján.

Magyarország jó helyen végzett

Bár számszerűen nem emelték ki, hogy a megkérdezett magyarok hány százaléka adott pozitív választ a kutatók kérdésére, a térképen jól látható, hogy kis hazánk az élmezőnyben van, ami a szerelmet illeti.

A környező országokat, sőt, egész Európát tekintve is figyelemreméltó eredményt értünk el, hiszen Magyarországot a 86% feletti színnel jelölték a fenti illusztráción.

Bár a felmérés az év egy bizonyos napjára vonatkozott, mivel Magyarországon nem olyan fontos és elterjedt ünnep a Valentin-nap, mint például az Amerikai Egyesült Államokban, így bátran állíthatjuk, hogy a kutatási eredmény nagyjából leképezi a magyarok mindenkori hozzáállását a szerelemhez - ami biztató a mai világban.

Ezt is szeretjük