Decembertől megszűnik a Facebook?

2 álhír, ami az interneten kering

Ne vegyél mindent készpénznek abból, amit az ismerőseid megosztanak a Facebookon!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Facebookon elképesztő gyorsasággal terjednek az információk, ám ez nem minden esetben szerencsés, mert van, amikor alaptalan álhíreket kezelnek kész tényként. Ezeket aztán egyre több felhasználó megosztja, anélkül, hogy igazak lennének.

Az utóbbi időben több ilyen hoax is szárnyra kelt - megmutatjuk a két leggyakoribbat, amelyek közül az egyik ráadásul már korábban is terjedt a közösségi oldalon, és most hamvaiból éledt újjá.

Decembertől nem lesz Facebook?

Több magyar portálon is megjelent egy rövidhír, mely szerint a Facebook decembertől nem érhető majd el Magyarországon. Ez az állítás - annak ellenére, hogy hamis - nagyon gyorsan elterjedt a közösségi oldal felhasználóinak körében.

Már elsőre feltűnhet, hogy a szöveg nem túl hiteles, mert a legtöbb ilyen oldalon helyesírási hibák tömkelegével együtt tüntették fel. Íme, a hír, amelyben javítottuk a hibákat - ha ezzel találkozol, ne dőlj be neki, mert a Facebook nem tervez ilyesmit!

"Külföldi források szerint Mark Zuckerberg nem akar Magyarországon Facebookot üzemeltetni, oka ennek, hogy a Facebook Co. vezetője és alapítója nem akar kiszolgálni ennyi felhasználót, mint akik Magyarországon aktívak - értesültünk egy független hírügynökségtől. Felmerül a kérdés, hogy ez valóban fennáll, vagy csak riogatnak minket.

Azok, akik jelenleg Facebookon regisztráltak, törlésre kerülnek, és ingyenesen átemelhetik a profiljukat Myspace vagy más közösségi hálózat oldalaira.

Jonathan James nyilatkozata: - Nem célunk ellenszenvet kelteni, Magyarország csak egyike azon országoknak, ahol a Facebook lekapcsolásra kerül, költséges, és nem tudunk ennyi felhasználónak megfelelő szolgáltatást nyújtani, szükségünk van a további szerverekre. Nagy változás van készülőben, és ennek érdekében meg kell tennünk ezeket a lépéseket.

Az új változtatásokról információk jelenleg nincsenek, azonban a lekapcsolás dátuma előre leközölt. 2013. 12. 10-től nem lesz elérhető a Facebook."

Mérgezik a sót?

- Végképp bebizonyosodott, hogy a sót káliummal mérgezik, mivel Papp Lajos szívsebész professzor is megerősítette ezt a tényt - olvasható számos internetes oldal felületén, és a Facebookon is megszaporodtak az ezzel kapcsolatos bejegyzések. A cikk, amely ezt az állítást taglalja, egy igen hosszú írás, amely még arra is ad tippet, hogy hogyan ellenőrizheted le a só szennyezettségét.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

E mögött az írás mögött már egy kicsit több munka áll, mint a Facebook beszüntetéséről szóló cikk esetében, ám ettől még nem lesznek igazak a benne szereplő állítások. Mérésekkel igazolták, hogy a fenti mondattal kezdődő cikk szintén csak egy hoax, aminek célja a pánikkeltés, illetve a gyors terjedés.

Ezt is szeretjük