Megkérdezték a magyarokat, hogy mennyire szívesen ennének rovarokat - Meglepő eredménnyel zárult a felmérés

Megoszlanak a vélemények.

GettyImages-1389603388

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Felmérést készített az Agroinform.hu a magyar lakosság körében a rovarevéssel kapcsolatban

Ez alapján a megkérdezettek közel 70 százaléka elutasítja a rovarevés minden formáját. 

Magyarok véleménye a rovarevésről

Bár az év elejétől már kereskedelmi forgalomban is megjelent, Magyarországon az emberek közel 70 százaléka sosem fogyasztana rovarfehérjét tartalmazó táplálékot, derült ki az Agroinform.hu friss, nem reprezentatív felméréséből, amelyet olvasóik körében készítettek.

A szakmai portál kérdőívére érkezett majdnem ötszáz válaszból kiderül, hogy a válaszadók csupán 20 százaléka nyitott olyan táplálék elfogyasztására, amely rovarból származó összetevőt is tartalmaz. További 11 százalék attól teszi ezt függővé, hogy az adott összetevő felismerhető formában található-e meg az élelmiszerben. 69 százalék pedig teljesen elzárkózik az ilyen ételek fogyasztásától. 

GettyImages-1320795782
Fotó: Krit of Studio OMG / Getty Images Hungary

A válaszadók 17 százaléka úgy véli, hogy komoly marketinggel évek alatt elérhető változás ezen a területen, de 69 százalék szerint ahhoz, hogy a modern világban a rovarfehérje az emberi táplálkozás részévé váljon, legalább egy nemzedékváltásra lesz szükség, mert a jelenlegi lakosság kulturálisan képtelen egy ilyen jellegű váltásra. A megkérdezettek további 14 százaléka szerint nem időhöz kötött a változás, és ez akkor fog bekövetkezni, ha túlságosan megdrágulnak a hagyományos élelmiszerek. 

Idén januártól négy rovarfaj (sáska, lisztkukac, alombogárlárva és házi tücsök) is árusítható a boltokban élelmiszerként vagy élelmiszer-összetevőként (például fehérjelisztként), és további nyolc rovarfehérje vár engedélyezésre, írta a szakportál. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egzotikus, fájdalmas csípésű hangyák bukkantak fel Európában - Ezért lehetnek nagyon veszélyesek

Beláthatatlan következményei lehetnek, ha elterjed a rovar a kontinensen.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük