Szuperközeli képet készítettek egy méhecske arcáról: nem árt lélekben felkészülni a látványra

A rovar nagyon érdekesen néz ki a fotón.

Méh arca közelről
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Dr. Eugenijus Kavaliauskas, a hangya arcáról készült fotója miatt ismertté vált, tehetséges fotós egyik friss képén egy méh látható. 

A fotós ominózus hangyás képe mély benyomást tett a legtöbb emberre, és ez valószínűleg így lesz ezzel a méhecskés alkotással is. 

Méh arca közelről

A mikrofotózással foglalkozó Eugenijus Kavaliauskas eleinte apró szörnyetegeknek látta az általa fényképezett rovarokat, de mostanra már hozzászokott a látványhoz, és inkább csodálattal tanulmányozza a természetben megtalálható, különös kis élőlényeket.

A fotósnak az interneten nagyot hasító hangyás képén kívül még rengeteg más ízeltlábút ábrázoló fotója van. Ilyenek például a darazsat, szúnyogot, katicát vagy épp poloskát ábrázoló alkotásai, melyekről mi is beszámoltunk.

A művész egyik friss fotóján pedig egy sokak által kedvelt rovar, egy gyakori bundásméh (Anthophora plumipes) látható. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) egyébként arra figyelmezteti a lakosságot, a gazdálkodókat és az önkormányzatokat, hogy már érdemes kihelyezni az egyszerű méhhotel-eszközcsoportokat, amelyek az erkélyeken és ablakpárkányokon is hatékonyan segíthetik a szelíd beporzók szaporodását már kora tavasztól.

A magányosan élő méhek és darazsak az emberek közelségében élnek a kertekben, parkokban, iskolákban, óvodákban, lakótelepeken még több emelet magasságban is.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A méhhoteleket érdemes minél előbb kirakni esőtől védett helyre, például eresz aljába, ablak- és erkélybeugróba, tornácra keleti-déli tájolással, hogy közvetlen napsütés is érje.

A magányosméh-fajok számos képviselője szőrös, ez a bunda szigeteli is őket, így már a tél végi, kora tavaszi, első napsütéses napokon is aktívak tudnak lenni. A méhhotelek márciustól június közepéig a legforgalmasabbak.

Hatalmas áttörés a méhek megmentésében: védi őket a betegségektől

Különleges módszert fejlesztettek ki arra, hogy megvédjék a méheket a betegségektől.

Hatalmas áttörés a méhek megmentésében: védi őket a betegségektől

Különleges módszert fejlesztettek ki arra, hogy megvédjék a méheket a betegségektől.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük