Szuperközeli képet készített egy hangya arcáról a fotós: az eredmény csak erős idegzetűeknek ajánlott

Akár egy horrorfilmből is származhatna a fotó.

GettyImages-1280301534

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hangya arcáról készült fotó hasít az interneten, amelyet egy litván fotós, dr. Eugenijus Kavaliauskas készített.

A kép a Nikon által szervezett, Small World Photomicrography Competition fotóverseny egyik idei versenyzője volt és akár egy horrorfilm egyik szereplőjét is ábrázolhatná. 

Ennyire ijesztő egy hangya arca közelről

Bár már korábban is készültek szuperközeli felvételek hangyákról, dr. Eugenijus Kavaliauskas képe eddig a leghatásosabb, a mikroszkóp alatt ötszörösére nagyított kép tényleg csak az erős idegzetűeknek ajánlott. A vörös szemnek látszó csápüregek, a dühösnek tűnő "arckifejezés", az aranyszínű "agyarak", mind-mind akár egy új horrormozi főgonoszához is tartozhatnának. Valószínű, hogy a kép megtekintése után a legtöbb ember nem tud majd ugyanúgy a hangyákra nézni, mint eddig.

A fotó egyébként a Nikon's Small World Photomicrography Competition fotópályázat egyik idei versenyzője volt, és a készítője imád a szabadban járkálni és megfigyelni a természet által alkotott különböző csodákat. Amikor mikrofotózással kezdett foglalkozni, eleinte ő is apró szörnyeknek látta az általa fotózott rovarokat, de mostanra hozzászokott a látványhoz és inkább csodálattal tanulmányozza a körülöttünk megtalálható, különleges élőlényeket. 

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Beszakadt a kutya alatt a fagyott folyó jege: hihetetlen, ami ezután történt

Több mint egymillióan láttak a felvételt egy nap alatt.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük