Ezért kellene mindenkinek legalább egy idegen nyelvet beszélnie - Megváltoztatja az életet

A magyar lakosság 57%-a egyáltalán nem beszél idegen nyelven. Ezen javítana a LinguaFest, hogy mindenki számára kinyíljon a világ.

angoltanulas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem túl fényes a magyar diákok idegennyelv-tudása: 2018-ban a nyolcadikosok 40%-a nem felelt meg a központi angol szintfelmérőn. A felnőttek között is elkeserítő a helyzet: a lakosság 57%-a egyáltalán nem beszél idegen nyelven, sőt az Európai Unióban nálunk él a legtöbb olyan fiatal, aki nem is szeretne újabb idegen nyelvet tanulni.

A megújult Nyelvparádé - most már LinguaFest néven - immár 20 éve a nyelvtanulási lehetőségek teljes palettájával várja mindazokat, akik számára fontos a nyelvtudás. Az Akvárium klubban szeptember 7-én bel- és külföldi nyelvtanfolyamokat, nyelvkönyveket és a legmodernebb segédeszközök sokaságát találják meg a látogatók. Emellett számtalan nyeremény és ajándék vár azokra, akik már rájöttek, hogy a használható nyelvtudás milyen előnyöket rejt.

Ha beszélsz nyelveket, kinyílik a világ

Az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők részt vehetnek próbanyelvvizsgán, felfedezhetik a legfrissebb nyelvtanulási módszereket, kedvezményesen beszerezhetik a számukra hatékony idegen nyelvű könyveket és szótárakat, valamint szakemberek segítségével választhatnak a külföldi tanulási, szakmai gyakorlati és gyakornoki lehetőségek között.

Ha az ember beszél nyelveket, akkor bátran utazhat, feljebb léphet a ranglétrán, külföldre mehet a cégével, influencerként és bloggerként is megnyilvánulhat, egyszóval - ha megvan hozzá a tudása, az eszközei és a képességei - szabadon dönthet az életéről.

A 20. Nyelvparádé immár megújulva, LinguaFest néven várja mindazokat, akiknek szükségük van a munkájukhoz, magánéletükhöz nyelvtudásra, az egyetemi felvételihez, illetve a diplomához nyelvvizsgára, vagy álmuk, hogy felfedezzék a világot, megtapasztaljanak minél többet abból a csodából, amely körülveszi őket. A rendezvényre 2019. szeptember 7-én, szombaton 10:00 és 19:00 között az Akvárium Klubban -  V. kerület, Budapest, Erzsébet tér 12. - kerül sor.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A nyelvi fesztivál az élményen, a felfedezésen alapuló nyelvtanulást nem készségként, hanem lehetőségként mutatja be, és ezzel inspiráló jövőképet nyújt a kiállítás látogatóinak. Ezért a rendezvény jelmondata: Értsd - Élvezd - Élj! Aki pedig a számos program közben elfáradna, az az Akvárium Klub árnyékos teraszán egy limonádé mellett élvezheti a belváros nyüzsgését.

Fotók: Getty Images

Angol nyelvi kvíz

Ha nyelvtanulásra kerül a sor, a legtöbben az angolt választják - ha te is, kattintsd végig kvízünket, és teszteld le, mennyire jól sikerült elsajátítanod az alapokat!

Ezt is szeretjük