Magyarul beszélő lengyel lány az internet szenzációja: imádjuk a videóit
A magyar nyelv egyike a legnehezebben megtanulhatóknak, Olga azonban nem rettent meg, és YouTube-csatornájáért odavannak a hazai követők.

olga
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Sziasztok, a nevem Olga, és lengyel vagyok. Néhány hetet ezelőtt egy csatornámot a YouTube-on alapítottam amiben magyarul beszélek. Azt szeretnék, hogy több emberek látják és azt gondoltam, hogy itt írhatok róla. Nagyon hálás leszek, ha légy szíves mondjátok nekem milyen más helyeken a "magyar interneten" ezt lehet megosztani és ha feliratkozzátok a csatornámra - ezekkel a mondatokkal tett közzé egy bejegyzést a Redditen egy fiatal lány.

A bátorító kommentekből már sejthető volt, hogy a csatorna valóban szórakoztató és érdekes: a majdnem ezer feliratkozóval büszkélkedő ifjú hölgy megtekintések tekintetében már 40 ezer felett jár, videói pedig valóban sokkal tartalmasabbak, mint bármelyik valóságshow. 

Lengyel Olga

Olga magyar szakon tanult Varsóban, az egyetemet azonban egyéb elfoglaltságai miatt fel kellett függesztenie. Jelenleg dolgozik, de nem akarja elfelejteni a felsőoktatásban tanultakat - ezért készíti videóit, hogy gyakorolja a nyelvet, és fejlődjön benne. 

olga-2

Bemutatkozó videójában taglalta, hogy hiánypótlónak érez egy lengyel-magyar csatornát, ami a két jó barát országot kicsit közelebb hozza egymáshoz. Ennek előadásához pedig nincs is autentikusabb eszköz, mint a lengyel ajkú lány magyar nyelvű eszmecseréje. Bizonyos videói lengyelül kerülnek a világhálóra, de ennek oka nem a magyar nyelv elhanyagolása, hanem, hogy a lengyel fiatalok körében is népszerű legyen, akik kíváncsiak Magyarországra és a magyar kultúrára. 

A magyarság szerelmese 

A fiatal lány hihetetlenül rajong mindenért, ami magyar, egy dolgot kivéve: a magyar konyhát. A csinos Olga az egészséges táplálkozás híveként megemlíti, hogy, bár valóban ízletesek, a zsírbő fogások nem a kedvencei. Ennek ellenére tisztában van szinte az összes tradicionális étellel, éppúgy, mint a kultúrával. Valószínűleg legalább olyan jól ismeri a magyar irodalmat, mint bármelyik érettségizett felnőtt, kedvenc írói is vannak, méghozzá Esterházy Péter és Márai Sándor személyében. A történelemnek hódoló lány kívülről fújja Magyarország múltját, nemcsak a régi események iránt érdeklődik, bár az 56-os forradalom különösen foglalkoztatja, de napjaink politikáját is figyelemmel kíséri.

Mint minden fiatal, ő is a filmnézés és zenehallgatás megszállottja: de a tengerentúli slágerek és hollywoodi mozik helyett magyar alkotások szerepelnek repertoárjában. A YouTuberek közül Végh Dóri és Henry Kettner lelkes követője, de nemcsak az online világban magyarfanatikus: az összes lengyelországi magyar vonatkozású eseményen is részt vesz. Néhány barátjával közösen nemrég alapítottak egy oldalt, ahol lengyelül adnak tájékoztatást Magyarország helyzetéről, programjairól, eseményeiről, és általánosságban mindenről, ami magyar: ez a Magyazyn. Az oldal célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a két nemzetet, a népszerűségéből kiindulva pedig jó úton halad: sokatmondó, hogy az eleinte három tagot számláló szerkesztőségben ma már ötvenen dolgoznak.

Arról nem beszélt, tervez-e esetleg hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon élni, azonban több ízben is járt már nálunk. Egyszer csupán átutazóban, egy kóruskirándulás keretein belül, de nagy álma volt, hogy megtapasztalhassa az igazi magyar életérzést. Két alkalommal csak Budapest megismerése volt a célja, és a környék felfedezése, ami alatt egy hostelben dolgozott, így a szállása és a költőpénze is megoldott volt. Harmadik alkalommal azonban csak a szórakozásnak és a kikapcsolódásnak szentelte az ittlétet: barátjával Pécsre stoppolt, hogy onnan bejárja a déli és a középső országrészt is: Szekszárd, Siófok és Székesfehérvár is szerepelt a listán, majd egy nyugat felé tett kerülővel Győrt is bebarangolták. A debreceni nyári egyetemen eltöltött egy hónap alatt volt szerencséje keleten is kalandozni, ami egészen meglepő tapasztalatokat nyújtott számára: a főváros után második legnagyobbként emlegetett egyetemvárosban várakozásaival ellentétben mindössze két villamosvonal húzódik - Olga azonban melegen a szívébe zárta a kisvárost. 

A csatorna nemcsak érdekes betekintést nyújt a lengyel hétköznapokba: maga a kezdeményezés is figyelemreméltó és becsülendő, hiszen kevés huszonéves vág bele ilyen projektbe. Ami pedig Olgának tanulás és hobbi, az a nézőknek szórakozást és értékes információkat nyújt: mielőtt például Varsóba látogatnál, ezt a videót ki ne hagyd! 

Nézd meg ezt is - Klasszikus tetoválások

Létezik Európában egy lengyel festőnő, aki mindenkinél élethűbb tetoválásokat tud festeni, ráadásul abszolút fájdalommentesen. 

Ezt is szeretjük