6 város látképe szmoggal és anélkül: erőteljes fotópárok hívják fel a figyelmet a szomorú jelenségre

A légszennyezés fenyegetettségére hívták fel a figyelmet a meghökkentő képsorozattal, amiben nagyvárosok ikonikus épületei látszódnak.

GettyImages-476846255
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A légszennyezettség még mindig nagy problémát jelent szerte a világban, a probléma főleg a nagyvárosokat és környezetüket érinti. A jelenséget nehéz észrevenni a mindennapokban, pedig szembetűnő a változás.

G. John Cole, a HouseFresh egyik alkotója elkészítette a nagyvárosok látképét úgy, hogy az egyik fotón szmog nélkül, a másikon pedig szmoggal együtt ábrázolta őket, a különbség pedig égbekiáltó lett.

Légszennyezettség a nagyvárosokban

Amikor 2020-ban az első karantén elkezdődött, akkor több helyütt a légszennyezettség jelentős csökkenését mérték, a híresebb látványosságok olyan tűélesen látszódtak, ahogy már évtizedek óta nem. A környezetvédők szerint azonban már ekkor sem volt okunk az örömre, hiszen éppen ez a jelenség mutatta meg, milyen nagy a légszennyezettség problémája. A HouseFresh cég egyik küldetése, hogy felhívják a figyelmet a belélegzett levegő minőségére. Az ikonikus fotókon azt a vizuális hatást imitálták, ami légszennyezettség jelenleg az indiai Ghaziabad városában uralkodik - ezt tartják a világ legszennyezettebb városának. Elgondolkoztató képsorozat született a disztópikus világról, ami akár valósággá is válhat.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: HouseFresh, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük